От 2 до 8 години затвор и глоба от 5

...
От 2 до 8 години затвор и глоба от 5
Коментари Харесай

Затвор грози задържаните с 70 кг наркотици на АМ Тракия

От 2 до 8 години затвор и санкция от 5 000 до 25 000 лв. грозят двамата арестувани с опиати на Автомагистрала " Тракия ".

Това заяви на брифинг окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов, съобщи кореспондент на " Фокус ". По думите му това е тежко умишелно закононарушение и по тази причина законодателят е планувал освен отнемане от независимост, а и парична глоба. " Веднага откакто беше известена Окръжна прокуратура-Стара Загора от ОДМВР-Стара Загора за това произшествие, поехме наблюдението и управлението на това досъдебно произвеждане. То е по отношение на държане на високорискови наркотични субстанции за разпространяване. На двете лица, които са обвинени, в границите на днешния ден, ще бъдат повдигнати обвинявания. Незабавно, още преди среднощ, по делото беше назначена физико-химическа експертиза, която през днешния ден или на следващия ден ще откри точните килограми на високорисковото наркотично вещество, концентрацията на дейното вещество и ще бъдат презицирани обвиняванията. В рамките на днешния ден, с изключение на, че те ще бъдат привлечени към наказателна отговорност, от наблюдаващия прокурор ще бъде взета предварителна мярка за задържане под стража за период от 72 часа, с оглед взимане на непрекъсната мярка за задържане под стража ", сподели Дичо Атанасов.

Окръжният прокурор посочи, че в процеса на следствие ще бъде преценено количеството на опиата и ще бъде съобразено с константната процедура на съдилищата в страната. " Възможно е да бъде повдигнато и по-тежко обвиняване, квалифицирано за високонаркотични субстанции в огромни размери, което евентуално ще се случи, само че това е по преценка на наблюдаващия прокурор. По делото ще бъдат разпитани и очевидци и ще бъдат осъществени други процесуално-следствени дейности. Разследването продължава ", добави Атанасов.

Той напомни, че през вчерашния ден в Стара Загора е имало и различен случай на арестуван с към 2-3 кг марихуана и към 200 гр метаамфетамин. По този случай също се изготвя експертиза. Атанасов посочи, че двата случая не са свързани и са по обособени производства. 

Двамата арестувани са пътували в посока Бургас. " Водачът и притежател на МПС-то е на 52 година, престъпно проявен, само че не е обвързван с опиати, а другият е на 51 година и не е престъпно проявен. Настоящите им адреси са в град София. Камионът е регистриран на комерсиално сдружение, чийто притежател е водача ", добави шефът на ОДМВР-Стара Загора ст. комисар Лазар Христов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР