От 2-3 месеца гърците вече не идват у нас да

...
От 2-3 месеца гърците вече не идват у нас да
Коментари Харесай

Защо гърците спряха да пазаруват у нас

От 2-3 месеца гърците към този момент не идват у нас да пазарят, тъй като цените са близки до тези, на които купуват в Гърция, стана ясно от думите на преподавателя по стопанска система проф. Йоаким Каламарис по bTV.

Доскоро поданици на Северна Гърция масово пътуваха до България за бензин и хранителни артикули, коментираха гръцките медии и съобщаваха, че внезапно е понижен оборотът на магазините в северната част на страната.

" Отиваме до България, тъй като тук не можем да издържим на цените ", признават пред камерите гърци, които най-малко веднъж на седмица зареждат в прилежащите български области. Гръцките търговци поискаха помощ и ограничения от държавното управление, с цел да не банкрутират.

Големият скок на инфлацията в еврозоната бе през март, през април имаме закъснение. Това е първи знак, че вървим леко към стабилизиране, само че стабилизиране на тези високи равнища, сподели Лъчезар Богданов от Института за пазарна стопанска система пред БТВ.

Ако Европа наложи прецизно ембарго върху съветския нефт, може да вкараме Европа в криза, предизвести Богданов. Това е огромният риск за Европа. 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР