От 18 октомври до днес има само една телефонна измама.

...
От 18 октомври до днес има само една телефонна измама.
Коментари Харесай

С над 50% спада броят на телефонните измами

От 18 октомври до през днешния ден има единствено една телефонна машинация. Тя е извъщена на 15 декември в региона на Гълъбово. Това сподели началникът на бранш " Измами " към Групово дело „ Национална полиция ” Златка Падинкова, която дружно с екипа й получи премията „ Полицай на годината 2019 “, съобщи кореспондент на БГНЕС.
„ Наблюдава се спад с над 50% при записаните телефонни измами от началото на годината до края на ноември съпоставено със същия интервал на предходната година “, уточни Падинкова.
На въпрос на БГНЕС дали се трансформира сюжетът, по който работят телефонните измамници, началникът на бранш „ Измами “ споделя, че най-популярен и ефикасен си остава този, в който подвеждат, най-вече възрастни хора, да спомагат на полицията при осъществяване на полицейска интервенция за залавяне на телефонни измамници или други закононарушения.
„ Тази скица се оказа най-успешната за телефонните измамници, тъй като те в нея преплитат тъкмо това, за което полицията непрекъснато приказва, а точно превантивната акция на Министерство на вътрешните работи против телефонните измами. Освен това доста постоянно измамниците употребяват и това, че желаят, надали не, да запазят и да запазят спестяванията на възрастните хора, с цел да не станат евентуална жертва на телефонни измамници “, разкрива Падинкова в какво се крие триумфът на измамниците.
Според нея измамниците съумяват да вкарат в подвеждане жертвите си, тъй като те са най-вече възрастни хора, които са по-наивни и са подготвени да спомагат на полицията.
„ През тази година телефонните измами са малко над 500, спрямо предходната година когато бяха над 1100 за 11 месеца “, уточни тя.
Златка Падинкова разяснява, че заслугата за премията „ Полицай на годината 2019 “ се дължи на неуморната работа на екипът й, който дружно с нея наброява 10 души.
„ Ние имахме три полицейски интервенции, при които задържахме проведени незаконни групи през годината. Първата интервенция беше извършена през април месец. Тогава бяха арестувани лица от Горна Оряховица. Операцията беше извършена на територията на България и Румъния. След това последва интервенция през август, при която бяха арестувани причинители на телефонни измами на територията на град Левски и на 9 октомври беше извършена интервенция във Ветово, където отново беше арестувана проведена незаконна група и мулетата, които бяха от София и други обитаеми места. В рамките на годината секторът провежда, координира и организира към 28 полицейски интервенции, при които бяха арестувани над 70 лица “, регистрира Падинкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР