От 15 октомври Олга Лавренова ще бъде новият изпълнителен директор

...
Коментари Харесай

Олга Лавренова е новият изпълнителен директор на "Загорка"

От 15 октомври Олга Лавренова ще бъде новият изпълнителен шеф на " Загорка " - част от корпорация Heineken. Тя поема управлението от Пeтeр Копиец, който след 2 години и половина отпред на компанията е взел решение да бъде по-близо до своето семейство и ще продължи кариерното си развиване отвън групата, оповестиха от българското сдружение.

Олга Лавренова е част от Heineken към този момент 16 години и има опит на разнообразни управнически позиции както в Русия, по този начин и в България.

През 2013 година тя заема позицията " Мениджър продажби България " и в продължение на три години управлява комерсиалния екип на " Загорка " АД, а също така е член на управлението на компанията. След това се завръща в Русия като " Директор продажби - съвременна търговия ", а три години по-късно към този момент е " Старши шеф продажби и дистрибуция " на Heineken - Русия. Сега още веднъж е в България в новата си позиция на изпълнителен шеф.
Компанията
През 1994 година " Загорка " стана част от Heineken. Портфолиото на българското сдружение включва марките бира " Загорка ", Heineken, " Ариана ", Amstel, Stolichno, Starobrno, Affligem, сайдер " Крадецът на ябълки ", безалкохолни оферти " Загорка " 0.0%, Heineken 0.0 и " Ариана Радлер " 0.0%.

По информация на компанията от 1994 година до момента в пивоварната са вложени над 133 млн. евро за рационализация на процесите и увеличение на индустриалния потенциал.

През 2020 пазарът на бира регистрира спад. По данни на Агенция " Митници " през предходната година в страната са продадени 5.22 млн. хектолитра бира, което е с 5% по-малко от количествата през 2019 година За трите огромни пивоварни пропуснатите продажби са в следствие от затворените поради пандемията заведения и по-малкото непознати туристи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР