От 15 ноември цените на определени стоки в хранителните магазини

...
От 15 ноември цените на определени стоки в хранителните магазини
Коментари Харесай

Достъпно за вас тръгва от 15-и: Евтини храни във вериги и малки магазини

От 15 ноември цените на избрани артикули в питателните магазини ще бъдат по-ниски и с логото " Достъпно за вас ". Инициативата, чиято цел е да бъдат реализирани трайно ниски цени, трябваше да стартира на 1 ноември, само че се забави, изясни министърът на стопанската система Богдан Богданов.

Хранителни вериги, както и други по-малки магазини са се присъединили в самодейността, като във втория стадий се чака в нея да влязат нехранителни и лекарствени артикули.

Икономическото министерство готви лист на храни, които веригите ще оферират на минимални цени

" Във всеки магазин, включен в акцията, ще се употребява логото на самодейността, сложено до самата стока. Така ще може да реализираме трайно ниски цени ", изясни Богданов пред бТВ.

В министерството ще се прави разбор всяка седмица, като на уеб страницата му следва да има опция потребителите да избират съответен артикул и да видят по какъв начин се предлага в цялата страна.

Продуктите, които са част от самодейността, са най-малко 50. От тях минимум 16 продукта в един магазин би трябвало да са маркирани с логото, като те са от разнообразни групи - зеленчуци, плодове, протеини и така нататък, обясни министърът.

Комисия за защита на конкуренцията търси решения, с които да се обезпечи помощ за хората с най-ниски приходи

Богдан Богданов разяснява и дерогацията за импорт на съветски нефт към българската рафинерия на " Лукойл ". По думите му към този момент има проект по какъв начин да се премине на неруски нефт.

По мотив на информациите, че Брюксел ще проверява България поради " Лукойл ", министърът изясни, че страната ни лимитирани пълномощия и благоприятни условия за надзор, откакто износът е с изрядни документи.

Икономическият министър обаче бе безапелационен, че цените на бензина и дизела в България са най-ниските, съпоставено с страните от Европейски Съюз.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР