От 14 януари 2019 година имитиращите млечни продукти ще трябва

...
От 14 януари 2019 година имитиращите млечни продукти ще трябва
Коментари Харесай

От 14 януари 2019-а влизат в сила новите правила за продажба на имитиращите продукти

От 14 януари 2019 година имитиращите млечни артикули ще би трябвало да бъдат опаковани в самостоятелна потребителска опаковка и потребителите ще могат да ги намират на тъкмо обозначени щандове. Това сподели доктор Татяна Николова от Българска организация по сигурност на храните /БАБХ/, представена от БНР.

Произведените към този момент имитиращи артикули, етикирани преди влизането в действие на новата разпоредба на 19 юли тази година, ще бъдат в комерсиалната мрежа до 14 януари 2019 година. След 14 октомври БАБХ ще стартира инспекция дали се съблюдават промените за продажба на имитиращи артикули.

До 19 юли опция за произвеждане на двата типа артикули са имали 63 предприятия. Към сегашния миг имитиращи артикули ще създават единствено 23 производителя.

Д-р Николова заяви, че сега БАБХ ревизира дали производителите на млечни и имитиращи артикули съблюдават новата разпоредба за произвеждане на имитиращи артикули:

„ Агенцията прави инспекции в предприятията, които създават млечни, имитиращи или преопаковат такива артикули, с цел да забележим по какъв начин бизнес операторите са спазили това условие на наредбата. Ние ще проверим дали те създават единствено единия тип артикул. Извършва се инспекция на място. Към сегашния миг няма индикации, че не се съблюдава това условие на наредбата, само че инспекциите към момента не са завършили “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР