От 14 февруари заведенията в Бургас вече ще работят без

...
От 14 февруари заведенията в Бургас вече ще работят без
Коментари Харесай

Отпада вечерният час за заведенията и в Бургас, част от учениците се връщат в клас

От 14 февруари заведенията в Бургас към този момент ще работят без вечерен час. Решението е на Областния спешен щаб.

Остава обаче друга ограничаваща мярка за фаза 3 на пандемията - заведенията да работят до 50 % от потенциала си. Същото предписание важи и за публиката на културни, спортни, театрални, музикални /кина, театри, концерти/ и други мероприятия.

Учениците в региона минават на ротационна форма на образование. Децата от 7., 10., 11. и 12. клас във всички общини минават на образование в електронна среда. Останалите ще учат присъствено при съблюдаване на противоепидемичните ограничения и без разбъркване на възпитаници от разнообразни паралелки в целодневна форма на образование.

За застраховане на присъствения образователен развой е основана организация за осъществяване на проучване за COVID-19 с бързи антигенни проби един път седмично на учениците и на педагогическия и непедагогическия личен състав.

Преустановява се провеждането на занимания по ползи, като се изключи заниманията по ползи в границите на целодневната организация, които се организират без разбъркване на възпитаници от разнообразни паралелки.

Мерките ще важат до 20 февруари в това число. Ако внезапно се промени обстановката по отношение на заболеваемостта, ще се обмислят дали да не се вкарат още веднъж ограничаващи ограничения.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР