От 14.00 до 16.00 ч. и от 23.00 ч. до

...
От 14.00 до 16.00 ч. и от 23.00 ч. до
Коментари Харесай

Забраниха шума на открито в определени часове, сурови глоби за нарушителите

От 14.00 до 16.00 ч. и от 23.00 ч. до 8.00 ч. към този момент е неразрешен шума на открити площи. С препоръчаните промени се вкарва и възбрана за действия, създаващи звук в обекти, ситуирани в жилищни здания и здания със смесено предопределение за времето от 23,00 до 08,00 часа. За същия интервал ще се не разрешава и шума при строителство.
Това взеха решение депутатите в първото за седмицата пленарно съвещание на второ четене с промени в Закона за отбрана от шума в околната среда, целящи ограничение на нездравословното му влияние.
Изключение ще вършат железопътните гари, автогарите, аерогарите, морските гари и потреблението на системи за обявяване на популацията при бедствия.
За нарушаване на наредбите законодателят планува физическите лица да се санкционират с санкция от 500 до 1000 лева, а на юридическите лица и на едноличните търговци да се постанова имуществена глоба в размер от 3000 до 6000 лева
При наново нарушаване физическите лица ще се санкционират с санкции от 2000 лева до 6000 лева, а на юридическите лица и на едноличните търговци ще се постанова имуществена глоба в размер от 5000 лева до 12 000 лева
С измененията се вкарват и по-строги условия към потреблението на озвучителни средства в откритите площи. Те би трябвало да са с инсталирани автоматизирани регулатори, контролиращи равнището на звука по този начин, че да не се позволява еквивалентно равнище на звук над нормативно избраните гранични стойности.
В рамките на разискванията зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев предложи изключение да вършат и религиозните храмове. „ Няма по какъв начин да забраним на християнските ни камбани да бият на Великден в 0.00 ч. вечерта, нито на сутринта преди 8.00 ч. За другите религии също има способи за озвучаване “, сподели Цонев.
От своя страна ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова направи друго публицистично предложение- възбраната да важи за територията на религиозни храмове, с цел да бъде правилно изписано в законопроекта. Предложението на доктор Дариткова бе признато със 103 гласа " за ", 1 " срещу " и 35 " въздържали се ".
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов също предложи публицистична корекция на предлагането на Йордан Цонев от Движение за права и свободи.
„ Има хора, които в избран регион не изповядват съответното изповедание, има хора, които не изповядват никакво изповедание.
Лично аз не правя възражение против една такава корекция, само че въпреки всичко дано да прибавим текст, който да задължава това озвучаване да бъде съгласно нормите на съответната разпоредба на Министерство на здравеопазването “, уточни Валери Симеонов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР