От 100 на 1000 лева да скочи глобата за стопани

...
От 100 на 1000 лева да скочи глобата за стопани
Коментари Харесай

Предложение за 1000 лв. глоба за кучета без наморник, в София има едва 14 акта от началото на годината

От 100 на 1000 лв. да скочи санкцията за стопани на кучета, които ги разхождат без да наморник, а се смята, че кучетата са нападателни. 300 лв. санкция при разхождане на куче без каишка на необозначено място, както и 500 лв., в случай че бъде разхождано на детска площадка. Всичко това са оферти след случая във Владо Тричков, където кучета от породата " Кане корсо " убиха млад мъж.
Според доктор Тихомир Пърлев от Столичен инспекторат, статистиката от началото на годината в София при налагане на наказания поради непозволена грижа за домашни любимци сочи следното - 50 санкции с фиш, 20 санкции по квитанции – т.е. най-маловажните санкции, и 14 акта т.е. най-сериозните санкции.
Що се отнася до породи, при които има нараснал риск от експанзия, има процедура да се изисква документ за социализация, както и да има превъзпитание на съответното куче.
На въпрос на Българска национална телевизия към кого да се обърнем, в случай че забележим хора, които не разхождат кучетата си по разпоредбите, отговорът беше – може и към Министерство на вътрешните работи, може и към Столичния инспекторат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР