От 10 до 20 години затвор грозят 18-годишния Никола Райчев,

...
От 10 до 20 години затвор грозят 18-годишния Никола Райчев,
Коментари Харесай

Задържаният за убийството в Пазарджик е обвинен в умишлено убийство

От 10 до 20 години затвор грозят 18-годишния Никола Райчев, арестуван за убийството на юноша в пазарджишкия квартал „ Запад “. Обвинението против него е в съзнателно ликвидиране. Това оповестиха през днешния ден от Окръжната прокуратура в Пазарджик. Никола е хванат в София, не се е предал самичък. До момента отхвърля да дава пояснения по случая.

Убитият е получил две тежки пробождания с нож - в корема и в бедрото. Преди това двамата с нападателя се спречкали, а Ангел се опитал да избяга, само че бил настигнат от Никола и погубен. От събраните досега по делото данни е открито, че претекстът за закононарушението е ревнивост, само че се работи по всички версии. Знае се, че двамата младежи са се познавали незадълбочено, само че са имали разнообразни другарски кръгове.

През октомври 2021 годинасрещу него е имало сигнал от момиче за похищение. По случая е формирано досъдебно произвеждане, само че през 2022 година то е прекъснато, защото не е потвърдено обвиняването, а жертвата не е удостоверила жалбата си. По досъдебното произвеждане са събрани данни за нанесена лека телесна щета. Препоръчано е на потърпевшата да потърси правата си по правосъден ред, само че тя не го е направила. Тогава младежът е бил на 16 години и с него е работено в Детска педагогическа стая.

Никола е учил в Професионалната гимназия по механо и електротехника, само че е напуснал учебното заведение, преди да се дипломира.

По-късно през днешния ден се чака прокуратурата да оповести детайлности от следствието на тежкото закононарушение.

Разследването по случая е напълно в начална фаза, а от прокуратурата приканиха очевидци да свидетелстват, с цел да оказват помощ за изясняване на събитията.

Държавното обвиняване е поискало непрекъснато задържане под стража за Никола. Мярката ще се гледа на следващия ден. Също на следващия ден ще бъде и погребението на убития 21-годишен юноша.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР