От 1 януари 2021 г., когато Великобритания излиза от ЕС,

...
Коментари Харесай

От 1 януари във Великобритания ще може да се влиза за 6 месеца, за работа ще трябва виза |

От 1 януари 2021 година, когато Англия излиза от Европейски Съюз, българските жители ще могат да влизат и обитават без виза във Англия краткосрочно за престой до 6 месеца, оповестиха от Министерството на външните работи. В този интервал българите и другите жители на Европейски Съюз ще могат да влизат неведнъж за туризъм, присъединяване в срещи и конференции, къси курсове, само че не и да живеят непрекъснато, да работят или да имат достъп до публични фондове.

По информация на българското посолство в Лондон сънародниците ни, които имат намерение да обитават за интервал, по-дълъг от 6 месеца, за работа, образование или да се открият да живеят във Англия, ще би трябвало да аплайват за виза. Кандидатстването за виза е допустимо през.

За български жители са открити следните имиграционни направления за работа и образование:

- Квалифицирани служащи - Skilled worker route;

- Квалифицирани служащи – Здравни грижи - Skilled work- Health and Care visa;

- Високо квалифицирани служащи – Световен гений - Highly skilled workers – Global talent route;

- Студенти - Student routе;

- Предприемачи в областта на нововъведенията - Innovative entrepreneurs;

- Специални специалности - Specialist occupations.

Притежателите на биометрични паспорти, каквито са българските паспорти, ще могат да попълнят молбата за виза посредством смарт телефон приложение. Ако не съумеят или не е допустимо разчитането на паспорт, ще би трябвало да посетят Визов Център. 

Освен дължимата такса за обработка на заявката за виза, претендентите за визи следва да заплатят и такса за опазване на здравето, което ще им обезпечи достъп до здравна помощ посредством Националната здравна работа. Информация за това може да бъда открита на следния интернет адрес: https://www.gov.uk/healthcare-immigration-application/how-much-pay.

Съгласно новите правила за влизане във Англия, оповестени на уеб страницата на министерството на вътрешните работи (Home Office), от 1 октомври 2021 година за жителите на Европейски Съюз, ЕИП и Швейцария ще се изисква паспорт за пътешестване до страната. Българските жители, получили " статут на уседналост " или " краткотраен статут за уседналост ", ще имат право да влизат на територията на Англия единствено с персонална карта най-малко до 31 декември 2025 година Националните персонални карти ще могат да се употребяват от тях и след датата 31 декември 2025 година, в случай че картите дават отговор на стандартите за сигурност, избрани от Международната организация за гражданска авиация.

Подробна информация за изискванията на влизане и престой във Англия след 1 януари 2021 година може да прочетете на следните адреси:
https://www.gov.uk/guidance/visiting-the-uk-from-1-january-2021
https://www.gov.uk/guidance/visiting-the-uk-after-brexit
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР