От 1 октомври на пътуващите до Великобритания ще е необходим

...
От 1 октомври на пътуващите до Великобритания ще е необходим
Коментари Харесай

Край с БГ лични карти за Острова. От кога.

От 1 октомври на пътуващите до Англия ще е нужен интернационален паспорт, защото страната стопира да признава българските персонални карти.

Промяната е част от новите имиграционни правила, които английските управляващи вкарват, откакто Обединеното кралство напусна Европейски Съюз и спря да съблюдава европейското право за свободно придвижване на хора, написа monitor.bg.

Изключение ще бъде правено единствено за българите, които трайно живеят на Острова и имат статут на уседналост. Те ще имат право да влизат с персонална карта до края на 2025 година Британските управляващи обаче поучават да се пътува с интернационален паспорт, защото това улеснява граничните инспекции.

Освен това притежателите на биометрични документи минават през електронни гишета на главните английски летища, което ги защищава от конфликт с гранични чиновници, които са станали доста по-задълбочени в инспекциите си на влизащите във Англия измежду Брекзит.

От януари от искащите да работят в страната се изисква трудова виза, а тя се получава мъчно. Може да се влиза безвизово за туризъм или посещение на близки, само че единствено до 6 месеца на година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР