От 1 май до днес: Противопожарната служба е извършила 119

...
От 1 май до днес: Противопожарната служба е извършила 119
Коментари Харесай

В Гърция арестуваха 119 виновни за пожарите от небрежност и 27 - за умишлен палеж

" От 1 май до през днешния ден: Противопожарната работа е направила 119 ареста за подпалване заради немарливост и 27 за тенденциозен палеж. Гръцката полиция е направила 18 ареста и е отвела други трима души за разпит. През последните три дни са осъществени четири ареста за тенденциозен палеж в Авлонас, Каристос, Пахна и Лариса и два за немарливост с Каламата и Кос ", посочи министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден от службата оповестиха, че са арестували двама мъже, за които се счита, че съзнателно са предизвикали горски пожари. Те са били арестувани в Каристос и в Лариса.

В четвъртък гръцката полиция арестува 45-годишен мъж, който се допуска, че е запалил три пожара в региона на Авлонас, припомня АП. При претърсването на дома му бяха открити разпалки, газова горелка и борови иглички, оповестиха от полицията.

" Някои подпалвачи палят огньове, застрашавайки горите, собствеността и на първо място човешките животи ", разяснява тогава министър Кикилиас.

" Това, което се случва, е освен неприемливо, само че и безнравствено и незаконно. Вие правите закононарушение против страната. Ние ще ви намерим. Ще отговаряте пред правораздаването ", акцентира той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР