От 1 декември БСП влиза отново в предизборна кампания. Този

...
От 1 декември БСП влиза отново в предизборна кампания. Този
Коментари Харесай

От 1 декември БСП отново в избори, през април ще е вотът за лидер

От 1 декември Българска социалистическа партия влиза още веднъж в предизборна акция. Този път обаче вотът ще е вътрешнопартиен - би трябвало да се проведат отчетно-изборните конференции по места преди конгреса и да има директен избор на водач следващата година.

Това планува план-графикът, който ще бъде разискван от Националния съвет в неделя.

По правилник Българска социалистическа партия избира органите си на всеки 4 година, което се пада през 2020 година Затова от 1 декември до края на февруари ще се проведат събранията на главните партийни организации и на общинско равнище, а по-късно през март - регионалните конференции. Освен промяна на управлението си последните би трябвало да излъчат и делегатите за конгреса следващата година, който се чака да се организира до 15 май.

През април пък би трябвало да се организира директният избор на водач, който бе въведен по гледище на Корнелия Нинова. За да има вътрешно гласоподаване обаче, би трябвало да се одобри специфичен устав. Конгресът сложи задачата на Националния съвет и се чака документът да е подготвен за идващия пленум през декември.

Заседанието на Националния съвет тази неделя се чака да е доста трагично. От вътрешната съпротива на Нинова към този момент са подготвили различен отчет за представянето на партията на локалните избори, с който желаят оставката на лидерката и на предизборния щаб. Документът е подписан от близо 50 червени опозиционери. С него се подлага на критика управлението, че си е сложило занижени изборни и политически цели, а дейностите му превръщали Българска социалистическа партия от всеобща и програмна в районна и електорална партия. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР