От 07 юли до 15 октомври 2021г. във Варна се

...
От 07 юли до 15 октомври 2021г. във Варна се
Коментари Харесай

Стартира проектът Подкрепа на младите предприемачи в града на знанието

 От 07 юли до 15 октомври 2021г. във Варна се провеждат безвъзмездни стратегии за младежи от 15 до 29 години. Проектът “Подкрепа на младите бизнесмени в града на знанието “ се осъществя от Асоциация " Образование, нововъведения, развиване “ с финансовата поддръжка на Дирекция " Образование и юношески действия “, Младежки планове – 2021 ", Община Варна.

Основната цел е ориентиране на младежката сила към асимилиране на нови познания и умения. Предвидени са стратегии по лидерство; мениджмънт; цифрова просвета, фирмена логика на психиката, основаване и ръководство на компания и други

Ще се проведат интерактивни игри, лекционни и на практика занимания. Предвидени са и уроци навън с визити в одобрени компании, срещи с работодатели от  различни браншове в гр. Варна.

Ще им бъде предоставена опция и да споделят своите хрумвания и визии за развиването на младежите пред обществеността, посредством присъединяване в кръгла маса и обществени разисквания.

Очакваните резултати са:

-Оказана обучителна и мотивационна поддръжка на 40 младежи и девойки по предприемачество и водачество.

-Усвояване на качествено нови познания и умения по предприемачество и водачество от 20 младежи и девойки, преодоляване на позитивния бизнес опит на 20 варненски млади бизнесмени и разпространение на предприемачеството измежду младите мотивация за старт в частен бизнес във Варна и България.

-Проект " Подкрепа на младите бизнесмени в града на знанието " подхожда с задачите на Програма " Младежки действия “ на Община Варна, а точно - осъществяване на юношески планове и действия на територията на общността, с предпочитана устременост в областта на младежкото предприемачество, което директно води до повишение на трудовата претовареност, реализирането на приходи, понижаване на бедността и реализацията на младежите тук в Родината. Осъществяването на тази младежка самодейност поражда повече юношески интензивности, нови връзки и взаимоотношения с бизнеса на Варна.

-Ще се покачат както знанията и уменията, по този начин и самочувствието, ще се открои  приноса на младите за развиването на Варна, като град на знанието и цифрова среда за бизнеса на младите.

-Създаване на открити трибуни и свободни пространства - школи за шерване на хрумвания, продан на нововъведения и реализирането и реализирането им в общността;

-Подкрепяне на основаната локална самодейност " Варна-град на знанието " и  обезпечаване на  устойчиви връзки сред всички заинтригувани страни в общността, които посредством взаимни дейности са поели уговорката да ребрандират града, като го трансформират в съвременен, зелен и високотехнологичен в региона на превоза, туризма, медицината, ИТ и морската промишленост.

Всички действия по плана са безвъзмездни за присъединилите се.

Крайният период за кандидатстване  е 31 юли.

Адрес: гр. Варна, ул. " Кавала “ 1-А, ет.1, тел. 052/600 137;
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР