От 06.01.2023 година цената на хартиения билет за пътуване с

...
От 06.01.2023 година цената на хартиения билет за пътуване с
Коментари Харесай

От 6 януари цената на хартиения билет във Варна става 2 лв.

От 06.01.2023 година цената на хартиения билет за пътешестване с общинския градски превоз във Варна се трансформира на 2,00 лева за 60 минути времепътуване и 2,50 лева за 90 минути времепътуване, пътуването с карта остава непроменено – 1 лева

Всички останали цени остават същите, осведомят от Оперативна програма ТАСРУД. Промяната в цената на хартиения билет е утвърдена с решение на Общински съвет- Варна. 

Гражданите и гостите на града могат да употребяват следните транспортни документи:

Без смяна остава цената на целодневен билет – 4,00 лева Той може да се купува от машините за продажба на билети на спирки и в автобус/тролейбус.

Без смяна са цените на електронните билети, купени от мобилно приложение на Община Варна TicketVarna, като надлежно цените са 60 минути – за 1,00 лева и 90 минути- за 1,50 лева

Без смяна е цената на електронната предплатена карта за пътешестване. Тя може да се купи от машини за продажба на билети на спирки и се презарежда в машини на спирка и в транспортно средство. Цената е 10,00 лева, при което се получават 11 часа времепътуване. При потреблението на тази карта е належащо да се маркира на валидатора в автобуса/тролейбуса съответната цена от 1,00 лева, 1,50 лева и 4,00 лева според от времепътуването, което е определено.

Без смяна е цената на свободните абонаментни карти, които се купуват от пунктовете на Оперативна програма ТАСРУД.

Въвежда се цена от 2,00 лева на пластика за всички типове електронни карти. Тя се заплаща еднократно при в началото пазаруване. Картите могат да се презареждат неведнъж. При следващи презареждания  на картата /пластика/ тази сума не се дължи.

От Оперативна програма ТАСРУД предлагат на жителите и гостите на града, ползващи публичен превоз да си купуват абонаментни и предплатени карти, както и да употребяват мобилното приложение. Купуването на книжен билет от машините за продажба на билети се предлага да се употребява единствено при липса на какъвто и да е различен превозен документ и при инцидентни пътувания.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР