Осветлението на магазините на известния парижки булевард Шанз Елизе всяка

...
Осветлението на магазините на известния парижки булевард Шанз Елизе всяка
Коментари Харесай

Шанз Елизе намалява осветлението на магазините заради енергийната криза

Осветлението на магазините на известния парижки бул. " Шанз Елизе " всяка нощ ще бъде изключвано часове по-рано от нормалното до второ разпореждане, с цел да се пести ток, откакто войната в Украйна породи сериозен напън върху пазара на електрическа енергия в Европа, съобщи Асошиейтед прес.

 

Планът планува нощем светлините по булеварда да угасват в 22.00 ч., вместо в 1.00 ч., както беше до момента. Решението ще влезе в действие от 15 октомври. За магазините, които остават отворени след 22.00 ч., " естествено " ще се прави изключение, съобщи комисията, която следи за реда на булеварда. Новите ограничения ще обиден десетки първокласни бутици, само че няма да важат за уличните лампи.

 

Ослепителните коледни светлини на " Шанз Елизе " обаче към този момент ще се изключват в 23.45 ч. вместо в 2.00 ч.

 

Решението е в осъществяване на проектите на парижката кметица Ан Идалго за икономисване на сила, които обгръщат няколко емблематични паметника във френската столица.

 

Миналата седмица беше обявено, че светлините на Айфеловата кула ще бъдат изключвани по-рано – в 23.45 ч., вместо в 1.00 ч., както беше до момента. Други забележителности в Париж, като кметството, ще изключат осветлението си в 22.00 ч. Идалго сподели, че се притеснява, че през зимата потребностите от сила ще се усилят и се надява новите ограничения да оказват помощ да не се стига до дефицит.

 

 

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР