Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси, когато би трябвало да бъдем в действителност доста съществени. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

СЛЕД РЕМОНТ НА АПИ ВОДА ЗАЛИВА КЪЩИ И ДВОРОВЕ Пожарна охрана ПЪТЯ СОФИЯ-ПЕРНИК, АЛАРМИРАТ ГРАЖДАНИ (ВИДЕО)
" За страдание нашите сигнали до момента не откриха отражение в работата на институциите. Проведохме голям брой диалози както с представители на Областно пътно ръководство София-град, по този начин и с АПИ. След като никой не обърна внимание на повдигнатите от нас проблеми и въпроси, потърсихме среща и с министър Петя Аврамова, само че до момента не са подхванати никакви ограничения за решение на дребни, само че от изключителна значимост проблеми ", означават жителите.
Коментар на Actualno.com : Защо не са удовлетворени - при Своге отидоха в дерето, в този момент най-малко е противоположното

РАЗСЛЕДВАТ ЕЛИФ ШАФАК И ДРУГИ ПИСАТЕЛИ В ТУРЦИЯ, РАЗКАЗВАЛИ ЗА СЕКСУАЛНО НАСИЛИЕ
Този ход е подхванат след спор в обществените медии, в който романисти, които пишат по предизвикателни тематики, като принуждение над деца и полово принуждение, са упрекнати в оневиняване на тези практики.
Коментар на Actualno.com : Особено тъпо е, султане!

РОДИТЕЛИТЕ НА НАЙ-ПОСТРАДАЛОТО ДЕТЕ В Министерство на вътрешните работи ДЕМОНСТРАЦИЯТА В СИЛИСТРА ИСКАТ СЪД, А МАРИНОВ КАЗВА ЗА ДЕМОНСТРАЦИЯТА " ДОБРА ИДЕЯ "
Министерство на вътрешните работи министърът Младен Маринов дефинира демонстрацията като " добра концепция ", само че той бил забранил да се употребяват " такива пиротехнически средства " в бъдеще, когато има отново такива демонстрации.
Коментар на Actualno.com : Значи ще има още такива демонстрации - ще измислят блюстителите на реда с какво друго да се овапцат!

БОРИСОВ КЪМ СТАЛОУН: БРАТКО МОЙ, МИНАХА 10 ГОДИНИ, А ТИ ВСЕ СИ СИ РАМБО (СНИМКИ И ВИДЕО)
" 10 години дали минаха от предходната ни среща? И ти все си си Рамбо ", означи Борисов. Той сподели обща фотография на двамата на мобилен телефон и напомни: " Тука още съм mayor (кмет на София, б.р.) ".
Коментар на Actualno.com : А ти все по този начин, Бойко, не приказваш британски - добре че аз проговорих български!

КАРАКАЧАНОВ ЗА F-16: СМЯТАМ, ЧЕ МОЖЕМ ДА ПОСТИГНЕМ ЦЕНА ОТ ОКОЛО 2 МЛРД. ЛЕВА
Стойността на утвърдената от Конгреса договорка е 2,9 милиарда лева по днешния курс на $. Пакетът включва цената на осемте самолета с цялостен комплект въоръжение. Каракачанов посочи още, че тази цена е таван и ще се договаря за намаляването ѝ.
Коментар на Actualno.com : Ще има за комисионни сиреч!

РАДЕВ ПРЕД ТАСС: АЕЦ " БЕЛЕНЕ " Е НЕИЗБЕЖНА, ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДА РАЗЧИТАМЕ НА РУСИЯ ЗА АРМИЯТА СИ
Що се отнася до плана АЕЦ " Белене ", то неговото реализиране, съгласно мен, е неизбежно – в него към този момент са вложени 3 милиарда лв. на българските данъкоплатци. За развиването на промишлеността ще бъдат нужни надеждни източници на сила. Въпреки това за реализирането на плана ще се нужни ясни юридически, времеви и ценови рамки.
Коментар на Actualno.com : Неизбежна е човешката нелепост.

ПАРТИЙНИТЕ СУБСИДИИ - ОТ ГЕРБ КАТО ОРЕЛ, РАК И ЩУКА, Българска социалистическа партия РАЗБРАЛА ЗА ПАРИ БОНУС, НО НЕ съдебна експертиза СТРЕСНАЛА
Считам, че дотациите са изчислявани вярно. От 2001 година текстовете на закона са едни и същи, сподели ръководителят на Бюджетната комисия Менда Стоянова. В началото на 2017 година чиновник на Българска социалистическа партия отишъл да пита във финансовото министерство за какво на Столетницата се превеждат повече пари, само че бил укротен, че това било по закон. Това сподели пък депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков.
Коментар на Actualno.com : Всички знаехме, но се надявахме да не ни хванете.

СИДЕРОВ: МОЖЕМ ДА ИЗКАРАМЕ МАНДАТА И БЕЗ ДА съдебна експертиза ОБИЧАМЕ И ЦЕЛУВАМЕ
" Можем да изкараме мандата и без да се обичаме, прегръщаме и целуваме между тях. Политиката не е страст, брак или годеж, а е взаимна работа в името на постижими цели ". Така водачът на " Атака " и ръководител на ПГ на " Обединени патриоти " Волен Сидеров.
Коментар на Actualno.com : А можете ли без да крадете?!

СОЦИАЛНАТА ПЕНСИЯ ЗА СТАРОСТ СТАВА 132 ЛЕВА ОТ 1 ЮЛИ
Социалната пенсия за напреднала възраст ще се усили от 125,58 лева на 132,74 лева от 1 юли. Това планува признатото от държавното управление разпореждане за установяване на размера на този тип пенсия. Увеличението ще увеличи пенсиите на 136 500 души.
Коментар на Actualno.com : За мислещите, че ще се възмутителен - ще се, цялостен град, умерено влизащ в топ 5 на най-големите в България, не е работил и грам, щом ще взема обществена пенсия.

БЮДЖЕТЪТ ЗА НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ У НАС ОСТАВА СРЕД НАЙ-НИСКИТЕ В Европейски Съюз
Дори и с нарастването на бюджета на ФНИ през 2018 година относителният бюджет за планово финансиране на научните проучвания в евро на глава от популацията за България, 1.5 евро, остава измежду най-ниските в Европейски Съюз. За съпоставяне, стойностите за Португалия и Словения са сред 20 и 30 евро, а за Словакия е 5 евро.
Коментар на Actualno.com : Заради това не съумяваме да изследваме въздействието на тиквите върху социума...

КОЙТО съдебна експертиза ОБЯВИ ПРОТИВ ЛУДИТЕ, САМ Гражданско отделение ОБЯВЯВАТ ЗА ЛУД
Това е съждението на премиера Бойко Борисов поради партийните дотации. Той разгласи, че в този момент се внася законопроект за партийна дотация от 1 лев на глас, като преди две години ГЕРБ имали настройката да трансформират размера на дотацията, единствено че " някакви сили " се намесели - по тази причина в този момент кабинетът внася законопроекта.
Коментар на Actualno.com : А ти, Бойко, не искаш да си вманиачен - тъй като лудите дават баницата, не я ядат, нали?

СЪМНЕНИЯТА ДАЛИ БОРИСОВАТА ГРАДИНА ЩЕ съдебна експертиза ЗАСТРОИ, ВМЕСТО ДА съдебна експертиза УСТРОИ, ОСТАВАТ (ВИДЕО)
В проекта не са включени зони – исторически елементи от Борисовата градина, възрази на предлагания Подробен устройствен план общинският консултант Войслав Тодоров, и засяга " София Ленд ", която " беше отнета от парка за атракции, а в този момент там се строи ". Той сигнализира за идно застрояване на крупни зелени площи в региона на Ловния парк, болница " Токуда " и зоопарка и предложи тези терени да бъдат включени в парка. Става въпрос за 35 декара гъста гора в територията до болница " Токуда " и ул. " Сребърна ", където е допустимо компактно интензивно застрояване. Подобна е обстановката в Ловния парк – сред бул. " Г. М. Димитров " и „ Симеоновско шосе “, където на повърхност от над 25 декара – част от парка се планува застрояване, посочи Тодоров.
Тодоров попита основния проектант на София Здравко Здравков за какво се прави Подробен устройствен план на Борисовата градина, който разрешава капиталови планове, визирайки тъкмо невключени в ПУП-а площи като тези в Ловния парк, а отговорът на Здравков беше, че всевъзможни капиталови планове ще се осъществят по законите и е добре да се приказва със закони и правила.
Коментар на Actualno.com : Фандъкова и компания от дълго време потвърдиха какво могат - ще им гласуваме доверие да създадат и небостъргачи от дървета!

ЗАРАДИ НАДВЗЕТИТЕ СУБСИДИИ ДЕПУТАТИТЕ ПРОМЕНИХА ЗАКОН, НО НЕ ПОЕХА ОТГОВОРНОСТ
Депутатите одобриха на първо четене с цялостно единогласие от 170 гласа " за промени в Закона за политическите партии, които плануват раздадените дотации да се преизчисляват въз основата на действителните гласове, получени от съответните партии и обединения на парламентарните избори.
Коментар на Actualno.com : Сигурно е техническа неточност, като тях!

НА КОМИСИЯ: УЖ ЩЕ ИМА РЕД ЗА КЪМПИНГУВАНЕТО, НО КАКЪВ?
По предложение на Валери Симеонов, Християн Митев и Георги Колев (НФСБ) в член 10 алинея 2 думата " пешеходен " се заличава за безплатният свободен достъп до морските плажове да бъде освен пешеходен, само че и авто. В цялостно несъгласие обаче, в член 17а се вписа нова алинея 2, която не разрешава " слагането на плажни такъми и палатки, а също и прекосяването и паркирането и престоят на пътни транспортни средства " върху бели, сиви и залесени дюни ". Реално не се постанова възбрана за така наречен ембрионални дюни, от които се появяват всички останали типове дюни. В хода на полемиката Тома Белев обърна внимание, че четирите типа дюни са в идентична степен застрашени и че санкциониращите органи би трябвало добре да познават растенията, с цел да могат да откриват нарушавания и че в случай че общините дават отговор за глобите, ще би трябвало да си назначат ботаници.
Коментар на Actualno.com : Тук няма какво да разясняваме, отиваме да копаем дюни - обаче единствено ембрионални!

ТАНЕВА ДЕ ФАКТО ПРИЗНА, ЧЕ ТАРИКАТИ С КЪЩИ ЗА ГОСТИ МОГАТ ДА ПЛАЩАТ ПО-МАЛКИ ГЛОБИ
Нарушителят заплаща, акцентира Танева, базирайки се на европейските правила, само че можело да се претендира кой да е размерът на санкцията – това е главната цел на анулираната от Върховния административен съд (ВАС) методика за налагане на наказания след заплащане по планове по ПРСР за интервала 2007-2013 година.
Коментар на Actualno.com : Нищо де, ще има санкции - да се радваме и на дребното!

НОВИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА БОРБА С ПРАНЕТО НА ПАРИ - ТЕАТЪР НА СИГУРНОСТТА
Серия от рецензии е събрал оповестените едвам през вчерашния ден (6 юни) за публично разискване нови промени на Закона за ограниченията против изпиране на пари (ЗМИП).
Коментар на Actualno.com : Отворете линка и прочетете - урок по това по какъв начин се скъсва още една кожа от гърба на овцете в интерес на вълка... на бюджета де, на бюджета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР