Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси, когато би трябвало да бъдем в действителност доста съществени. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

ВТОРАТА НИ ПЕНСИЯ - КОЛКОТО ДВЕ ОБЩО ВЗЕТО ДОБРИ МЕСЕЧНИ ЗАПЛАТИ
Работещите българи имат приблизително по близо 3000 лв. за втора пенсия, насъбрани в персоналните им партиди в универсалните пенсионни фондове, сочат данните на Комисията за финансов контрол към края на 2018-та година, написа в. " Труд ". А в. " Сега " пресмята, че в действителност откакто 5 месеца междинната сума е била над 3000 лв., към този момент е малко под тази граница.
Коментар на Actualno.com : Правете си значи сметката като се пенсионирате какъв брой ще живеете!

ПРОКУРАТУРАТА ОЩЕ НЕ ДЕЙСТВА ЗА ГОРАНОВ И АПАРТАМЕНТА МУ - ЧАКА КПКОНПИ
Прокурорската инспекция за закононарушение по работа и търговия с въздействие против финансовия министър Владислав Горанов зависи напълно от решението на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) дали той е в спор на ползи. Това стана ясно от обясненията на представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова.
Коментар на Actualno.com : Чака Михаля...

Министерство на вътрешните работи - ХЕМ С НАЙ-ГОЛЯМ БЮДЖЕТ, ХЕМ ВСЕ ТАКА СИ ПОЛУЧАВА ДАРЕНИЯ
Министерство на вътрешните работи е получило дарения за 1 195 421 лева за предходната година макар бюджета си от над 1 милиарда лева Начело измежду донорите са непознатите посолства - с 536 хиляди лв.. Втори по ред донори са общините - там даренията са в размер на 434 644 лв..
Коментар на Actualno.com : Узаконена корупция!

НИКОЛАЙ БАРЕКОВ СТАВА УЧИТЕЛ Пожарна охрана ЛИТЕРАТУРА
Евродепутатът Николай Бареков разгласи, че става преподавател по български език и литература. Бареков написа в своя профил във Фейсбук, че ще предприеме стъпки в тази посока, като подаде молбата си за работа в Министерството на образованието и науката (МОН) и ще чака да бъде разпределен за позицията.
Коментар на Actualno.com : По британска литература, несъмнено!

ГЕРБ: ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ ОСТАВАТ, ЩЕ ИМА Народоосвободителна въстаническа армия ЦИК (ВИДЕО)
Партия ГЕРБ ще възвърне " по подобаващия метод така наречен преференциално гласоподаване ". Това съобщи на конференция в централата на политическата групировка националният представител от ГЕРБ Георги Марков.
" Не е отпаднала преференцията, вдигнат е прага, само че това не беше казано или обяснено. Ще се върне остарялото състояние – или посредством ветото на президента, което той ще наложи и ние ще се съобразим с него, или ще се внесе незабавна смяна на закона ", изясни министър председателят Борисов.
Коментар на Actualno.com : Браво, бате Бойко, във форма си с въртележката!

ОБЕДИНЕНИЕ ОТ ДЕСЕТКИ ЩАТИ ДАДЕ ТРЪМП НА СЪД ЗАРАДИ ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ
Колективен иск от 16 американски щата, водени от Калифорния, е импортиран против американския президент Доналд Тръмп. Причината решението му да разгласи национално изключително състояние.
Коментар на Actualno.com : Забавно е да бъде съден президент за политическо решение и не се случва постоянно

14-ГОДИШНА ИЗДАДЕ РОДИТЕЛИТЕ СИ, ИСКАЛИ ДА Я ПРОДАДАТ
Изгубен акт за раждане води фамилията от квартал " Акациите " в отдела за административно обслужване на жители. Родителите обяснили, че възобновяването на документа е поради пътешестване в чужбина. Странното им държание, обаче усъмнило чиновниците. При диалог с момичето, то споделило същинските претекстове на родителите - извеждане зад граница, макар неговото отвращение.
Коментар на Actualno.com : Когато " традициите " промиват мозъка - който желае да си продава децата за булки, наказване!

ДЪРЖАВАТА ОДОБРИ 900 ХИЛ. ЛЕВА ЗА ДА НИ ЗАПОЗНАВА С Европейски Съюз И ЕВРОПЕЙСКИЯ НИ ИМИДЖ
900 000 лв. ще даде страната за осъществяване на Комуникационна тактика на България за Европейски Съюз през тази година. Бюджетът ще бъде разграничен поравно за осъществяване на народен и интернационален проект.
Коментар на Actualno.com : Ако 12 години не сме се срещнали, значи няма вяра!

" ТОПЛОФИКАЦИЯ " ОТНАСЯ 10 000 ЛЕВА ГЛОБА, ЗАЩОТО СТЕФАН ОТ СМОЛЯН НЕ Е СТЕФАН ОТ СОФИЯ
„ Топлофикация – София “ ЕАД отнася 10 000 лв. санкция по Закона за отбрана на персоналните данни, тъй като изиска от смолянчанина Стефан Иванов да заплати сметката на софиянец със същото име.
Коментар на Actualno.com : Браво, единствено че е малко!

ПРАВНАТА КОМИСИЯ ОТЛОЖИ ВРЪЩАНЕТО НА ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ - ИЗЧАКВАЛА ПРЕЗИДЕНТА
Предложението за това бе на ръководителя на комисията Данаил Кирилов, което срещна утвърденото на болшинството. Причината – да бъде изчакано мнението на администрацията на президента, защото гласуваните промени, против което се надигна огромно публично неодобрение, към момента не са влезнали в действие (срокът е 14 дни след приемане на второ четене в пленарна зала), а по тематиката се разисква и вероятно несъгласие от страна на президента.
Коментар на Actualno.com : Сега президентът може да изиска Бойко Борисов да му се помоли!

ЧЕРПИШ С ВИНЕТКА - СПОРЕД РЪКОВОДИТЕЛ В АПИ САМ СИ СИ ВИНОВЕН И ПАРИ НЕ съдебна експертиза ВРЪЩАТ
Не е стока и не е услуга – това е държавна такса. Така проф. Олег Асенов, началник на отдел " Управление на осведомителните системи и инфраструктура " в Националното тол ръководство, изясни за какво страната стигна до такава степен, че не връща пари при неточности във въвеждането на регистрационен номер, когато си купуваш електронна винетка.
Коментар на Actualno.com : Научно доказателство къде еволюцията е спряла, врътнала се е и е минала в дееволюция!

АРЕСТУВАХА 80-ГОДИШНА БАБА, ОПИТАЛА ДА ИЗМАМИ Пожарна охрана ТЕЛЕФОНА РАЙОНЕН ПРОКУРОР ОТ ВАРНА
Жената, на име Веселинка, в действителност била муле в класическа скица на телефонна машинация, само че " по време на работа " попаднала на областен прокурор от Варна.
Коментар на Actualno.com : Нагледно доказателство, че в никакъв случай не е късно да станеш за срам.

ГОРСКИТЕ ОТ " РИЛА ", ИЗГЛЕЖДА, СЛЕДИЛИ ЕКИПА НА БЕЪР ГРИЛС, НО НЕ И НЕГО
Нашите сътрудници са били в региона на фотосите. Не са открили нарушавания и това е написано в прессъобщението. Това обявиха чиновници от Дирекция Национален парк " Рила " пред Аctualno.com по отношение на информацията от Министерството на околната среда и водите, че по сигнал от Фейсбук екипът на фамозния специалист по оцеляване Беър Грилс ще отнесе санкции за нарушавания, като нахлуване и плуване във водния басейн на Каракашевото езеро, палене на огън и ловене и умъртвяване на скотски типове.
На уточняващ въпрос от наша страна по какъв начин чиновници на ДНП " Рила " са били с екипите на Грилс, а не са открили нарушавания, от парка показаха, че техни чиновници (трима) са били непрестанно в региона на фотосите и в случай че са открили нарушавания, са щели незабавно да глобяват извършителя/те. Представители на парк " Рила " разясниха, че през двата снимачни дни чиновници са били на място, " само че не са били очевидци на нарушаването в границите на откритото със заповедта време за фотоси ".
Впоследствие успяхме да се свържем и с шефа на парк " Рила " Красимир Андонов. Той направи съмнение, че хората на Грилс за подхванали самосиндикално снимане на фрагменти отвън позволените с негова заповед часове за фотоси. Андонов категорично уточни, че това е негово съмнение и занапред ще се открива в реалност какво се е случило.
Коментар на Actualno.com : Колко доста пояснения - я просто да си кажат под коя сянка бяха опънали скарата преди година и половина!

ЕВРОПЕЙСКА ДЖЕНДЪР АНКЕТА В УЧИЛИЩАТА ПРЕДИЗВИКА ВЪЗМУЩЕНИЕ СРЕД РОДИТЕЛИ
От няколко дни кипи отвращение измежду родители и политици поради европейска анкета, която се популяризира из български учебни заведения. Става дума за инструмента SELFIE, с чиято помощ учебните заведения могат да оценят своето ниво на преподаване в ерата на цифровите технологии. В рамките на този инструмент е включена анкета, в която наред с другите въпроси учениците би трябвало да посочат своя пол, а опциите за отговор са " момче ", " момиче ", " друго " и „ избирам да не споделям “. Именно този въпрос породи обвинявания, че се нарушава конституцията, че се проповядва джендър идеология в учебните заведения и че се събира информация за половата ориентировка на децата, с която може да се злоупотребява.
Коментар на Actualno.com : Де да се бяха възмутили по този начин и за Изборния кодекс...

ГЛОБИТЕ ЗА БЕЪР ГРИЛС ЩЕ СА ПО-ГОЛЕМИ ОТ ТАЗИ ЗА ХОРОТО В БЪБРЕКА, НО ТЯ НЕ Е ПЛАТЕНА
Директорът на парк " Рила " Красимир Андонов не сподели какъв брой тъкмо ще са глобите за Грилс, само че уточни, че в неговия случай има три нарушавания - нахлуване и плуване във водния басейн на Каракашево езеро, палене на огън, ловене и умъртвяване на скотски типове. Директорът обаче заяви друго - че санкцията за хорото в Бъбрека още не е платена и щял да желае подпомагане от Национална агенция за приходите, т.е. още не е изискал такова.
Коментар на Actualno.com : Нищо де, Беър ще заплати, единствено да стане празник!

КАРАКАЧАНОВ: ЕЛЕКТРОННОТО ГЛАСУВАНЕ Е ТАРИКАТЛЪК, НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО - СЪЩО
Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация похвали Бойко Борисов за реакцията му за преференциите, като посочи, че Борисов научил от него на конференцията по сигурността в Мюнхен какво е станало. Може би премахването на мажоритарния избор е сметка да се задържи властта, добави Каракачанов. Според него такива промени единствено работили срещу този, който ги прави. Ако желаеме да не караме хората да псуват на майка парламентаризма, би трябвало да спрем с всевъзможни тарикатлъци, сподели още Каракачанов, като в тарикатлъците включи и електронното гласоподаване, което било отхвърлено на всички места.
Той е безапелационен – казусът с ромите в този момент бил 20 пъти по-голям, в сравнение с през 1990 година. Нямаше някакви измислени правозащитни организации, които да вървят да пазят изнасилили възрастни дами, тъй като при ареста служител на реда им блъснал пестник, нагледно се изрази водачът на Вътрешна македонска революционна организация във връзка с главния принцип на правовата страна – почтен до доказване на противното.
Коментар на Actualno.com : Тарикатлък е Каракачанов във властта!
ДЕПУТАТИТЕ ВЗЕМАТ 1/3 ОТ ЗАПЛАТАТА СИ Пожарна охрана ПРАВИЛНИК ДОРИ ДА НЕ РАБОТЯТ
Това излезе от изявление на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, която разяснява тематиката след експлицитното волеизявление на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че алените депутати не желаят да вземат никаква заплата, до момента в който не са в пленарна зала.
Коментар на Actualno.com : Милите - никакво отричане от заплатата, по устав е. Ако напишем в правилника на Народното събрание да скочат от покрива, ще извършват очевидно!

АЛО-ИЗМАМНИЦИ АТАКУВАЛИ И Министерство на вътрешните работи, НО ПОЛИЦАИТЕ НЕ МОГАТ ДА съдебна експертиза ПОХВАЛЯТ С УСПЕВАЕМОСТТА НА ПРОКУРАТУРАТА
Ало-измамници са се пробвали с позвънявания и в Министерство на вътрешните работи, само че успеваемостта на служителите на реда не е като в тази ситуация с Варненската прокуратура. Това заяви в коридорите на Народното събрание вътрешният министър Младен Маринов.
Коментар на Actualno.com : Те Министерство на вътрешните работи не могат да се похвалят и с успеваемостта на чистачката в пандиза!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР