Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.

В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

ЖИВОТНОВЪДИТЕ ИДВАТ ДА ТЪРСЯТ СМЕТКА ОТ Министерство на земеделието и храните, БАБХ ОТГОВОРИ: НЕДОСТАТЪК НИ Е ДА ИНФОРМИРАМЕ
Всъщност това е вест още от 15 юли, само че няма по какъв начин да не стартираме седмицата с нея поради умилителното пояснение по какъв начин държавна институция си знае какво ѝ е минус, само че нищо не прави, с цел да го реши. И не прави нищо, тъй като в случай че издаде предизвестие какво ще става, то фермерите щели да почнат да си извеждат и крият животните, даже да ги продават.
Заради нервността шефът на БАБХ Дамян Илиев беше безапелационен - няма различен метод, с изключение на поголовно изтребване, тъй като няма записана ваксина срещу африканската чума. Той обаче даде доста мъгляво пояснение по отношение на цитираната от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова заповед за заличаване на животни - било решението за райониране на страната и рестрикции на зоните. Илиев се застрахова, че не видял заповедта и в действителност единствено допусна защо става въпрос, без да разяснява разминаването в датите.
Коментар на Actualno.com : След всичко изприказвано се надяваме, че БАБХ ще вземе съответни ограничения и против върлуващата зараза от политическо безсрамие и дебилизъм!

ДЖАМБАЗКИ ПРОВЕРИ БЕЖАНСКИЯ ЦЕНТЪР В ХАРМАНЛИ, НЯМАЛО НИЩО ОПАСНО
Няма проблем в бежанския център в Харманли и приток на незаконни мигранти там. Това признаха от Вътрешна македонска революционна организация, откакто заместник-председателят им Ангел Джамбазки и сътрудника му български народен представител Александър Сиди посетиха центъра. В Харманли стана ясно, че управата на центъра се тормози от медиите, които не бяха позволени да съпроводят представителите на Вътрешна македонска революционна организация и да се уверят, че напрежение в общежитията няма. Според Джамбазки това " несъмнено е неприятна преценка и груба неточност на управлението ".
Коментар на Actualno.com : Язък - Вътрешна македонска революционна организация изпуснаха шанса да блеснат, откакто Корнелия Нинова към този момент яздеше козички и овчици!

РАБОТОДАТЕЛИТЕ ПАК ОБЯВИХА БОЙКОТ НА ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ОСИГУРОВКИ
За трета поредна година работодателските организации приканиха за протест на договарянията за минималните осигурителни приходи. В писмо, изпратено до браншовите организации, от Асоциацията на организациите на българските работодатели приканват да отпадне административното установяване на приходите, тъй като това усилва сивата стопанска система.
Коментар на Actualno.com : Ако зависеше от работодателите, щеше да има 24-часов работен ден, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината.

НЕЯСНОТАТА ЗА РАЗМЕРА ЗА ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА ЗА ЧУМАТА И КАК ДОЙДЕ ЗАРАЗАТА ОСТАВА
Трудно ми е да кажа по какъв начин е влезнала болестта, това би трябвало да се види, да се потвърди. Може да е импортирана – има обществени контакти сред наши и турски жители, сподели земеделският министър Румен Порожанов. Той добави и, че в Турция имало доста заболявания, които не се третирали и лекували по този начин, както в Европейския съюз.
Коментар на Actualno.com : Дано схванат " държавниците " този век по какъв начин е станало

ДЪРЖАВАТА ЧАК СЕГА РАЗБРАЛА ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ОКОЛО 200 ЯЗОВИРА В КЪРДЖАЛИЙСКО
Имаме към 200 язовира на територията на Кърджали, които продължаваме да ги откриваме. Има язовири, които никой не ги знае, и ние ги откриваме в този момент, разяснява шефът на Главна дирекция " Надзор на язовирните стени и оборудванията " ген. Кирил Войнов.
Коментар на Actualno.com : Явно чакат да прелеят, с цел да ги намерят!

15-ГОДИШНО МОМЧЕ ОТКРАДНА ДВЕ КОЛИ В ЕДИН ДЕН
Полицията във Видин залови 15-годишен юноша, откраднал две коли в един ден. Впечатляващото в тази ситуация е, че сред двете дръзки закононарушения има интервенция на полицията, която открила причинителя на първата кражба преди да стане факт втората.
Коментар на Actualno.com : Нови и нови върхове в битката с престъпността. Разбрахме, че Министерство на вътрешните работи открива в статистиката си с триумфи нова рубрика: " Супер експерти "!

Министерство на вътрешните работи СИ ПРИЗНА ЗА НОВ НЕПРОВЕРЕН САМОЛЕТ
За нов случай с неизпитан аероплан, изхвърчал от летище София заяви ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков по време на конференция. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов удостовери, че подобен случай има. Става дума за машина с петима пасажери, изхвърчала от Габрово и предходна през столицата на път за Гърция.
Коментар на Actualno.com : Обаче Министерство на вътрешните работи не е отговорно, в случай че нещо сте се объркали да си го помислите. Летището е отговорно - няма черна точка за българската полиция! Все отново някой да вземе да каже, че нещо става, няма пък Министерство на вътрешните работи да внимава единствено я!


БИВШ ДИРЕКТОР В Българска народна банка Е ИЗТЕГЛИЛА ПАРИ ОТ КТБ, КАТО Е ЗНАЕЛА, ЧЕ БАНКАТА ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕНА
Бившият началник на ръководство " Банков контрол " в Българска народна банка и сегашен заместник-председател на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) Нели Кордовска е уличена от новата Антикорупционна комисия в спор на ползи. Причината - безусловно часове преди затварянето на Корпоративна комерсиална банка (КТБ) на 20 юни, 2014 година, Кордовска е изтеглила персонален влог от малко над 64 000 евро (64 195) от банката.
Коментар на Actualno.com : Я да бъде почтени - вие нямаше ли по този начин да извършите? Нямаше, тъй като нямате толкоз пари! А госпожата има - дори май повече, освен това, патриотично, в левове. Не си признава какъв брой, само че дали не са общо над обезпечените от страната 100 000 евро?

РОМИ В БЛАГОЕВГРАД ИСКАТ ДЕЦАТА ИМ ДА УЧАТ С БЪЛГАРЧЕТА
Родители в Благоевград излизат в поддръжка на Василка Величкова, шеф на IX ОУ " Пейо Яворов ", която по-рано с обява във Facеbook прикани децата от околните квартали да се записват в първи клас, само че добави, че малчугани от ромски генезис няма да бъдат одобрявани. Сега родителите са събрали над 600 подписа в поддръжка на директорката. Родители са безапелационни, че децата им желаят да учат в това учебно заведение, само че не и в него да доминират възпитаници от ромски генезис. А кметът на Благоевград Атанас Камбитов отхвърли, че общината е направила по този начин, че да се одобряват деца от ромски генезис единствено в някои учебни заведения в града.
Коментар на Actualno.com : Те, ромите, не работят, не заплащат налози, крадат ток. Дали е тъй като не са ходили в учебно заведение, където да се научат по какъв начин да живеят добре и да е добре и за обществото?

ЖИВОТНОВЪДИТЕ съдебна експертиза ИЗПОКАРАХА ПРЕДИ ГОЛЕМИЯ ПРОТЕСТ
Днешният митинг на животновъди пред Министерския съвет, от 12:00 часа – поради чумата по дребните преживни животни в Ямболско, с главен уредник Националната овцевъдна и козевъдна асоциация, към този момент провокира вътрешен ерес в бранша. Не поддържаме митинга, тъй като трите от четирите организации са развъдни т.е. хора, които получават държавни дотации, сподели пред Нова телевизия Дарина Шишкова, зам.-председател на " Обединени български животновъди ".
Оказа се, че главният миг на опълчване е Наредба номер 3 на Министерство на земеделието и храните от 17 февруари, 2015 година и по-точно условието и автохтонни породи да потвърждават продукция. Не е допустимо избрани породи да потвърждават 70 – 120 литра мляко, съобщи Шишкова, разяснявайки член 23 от наредбата. Деан Тодоров от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация не се съгласи и уточни, че съдът е отменил наредбата като цяло тъкмо тъй като не е обосновано да се потвърждава продукция по този метод за всички породи. Имаше и намек към Шишкова – вие представлявате организация, която получава държавна помощ.
Коментар на Actualno.com : Каква изненада - отново за пари било, не за козите на баба Дора! Още същият ден, като потече по-силно от кранчето, и недоволството на някои стихна!

ЗАЩО Българска социалистическа партия Е ПРОТИВ КОНЦЕСИЯТА НА ЛЕТИЩЕ " СОФИЯ " - ЩЕ ИМА ПО-МАЛКО ТРАФИК, ЩЕ ИМА ПОВЕЧЕ ТРАФИК
Народното събрание не одобри предлагането на Българска социалистическа партия за преустановяване на оповестената процедура за отдаването на концесия на летище " София ". Българска социалистическа партия настояваше за прекратяването на процедурата с претекста, че тя е нагласена за продобиване от турска компания. Смайващо или не обаче в аргументацията им имаше противоречащи причини - концесията не трябвало да става, тъй като концесионерът щял да вдигне таксите и с това да се понижи трафика, по думите на Крум Зарков, само че в същото време Димитър Данчев разгласи, че поради проекта да се строи нов терминал щял да се усили трафикът и шумът да пречи на живущите в " Слатина ".
Коментар на Actualno.com : Е никой не е споделил, че комунистите би трябвало да се аргументират свястно. Важно е да се дърдори, при потребност и да се крещи.

ПРАВИТЕЛСТВОТО СПЕСТИ ОТ ИНВАЛИДНИ ПЕНСИИ, ВЪПРОСЪТ Е ОТ КОГО ТОЧНО ВЗЕ ПАРИ?
Правителството утвърди промени и в Наредбата за здравната експертиза, с което се цели осъвременяване и обективизиране на експертизата. Предлага се и опростяване на модела на оценяване като се отстранява математическата формула на пресмятане при голям брой увреждания. Още преди решението да стане факт, специалистът на КТ " Подкрепа " Ваня Григорова разгласи, че с смяната се цели " икономисване " от инвалидни пенсии. Причината - за установяване на размера на пенсията за неработоспособност и в случай че имаш повече от едно заболяване, ще се гледа единствено най-тежкото заболяване.
Коментар на Actualno.com : Обаче няма да вземем за пример да се затегне контролът на кражбите по публичните поръчки - ще вземем от хората с увреждания, че дори няма по какъв начин да ни набият. Макар че с патерица и/или бастун...


ДЪРЖАВАТА РЕШИ ДА СПРЕ ДА ЕВТАНИЗИРА ЖИВОТНИ В ЯМБОЛСКО ЗАСЕГА
Отлагане на плануваните дейности за евтаназия на потвърдено инфектираните животни на 19 юли - това е първото от общо шест решения, които взе късно нощес Междуведомственият координационен щаб, основан по отношение на зародили огнища на изключително рискови заразни заболявания по животни. Решението е реалност, откакто от Министерство на вътрешните работи също нощес обявиха, че не би трябвало да има " и една крачка оттегляне ". Ще отложим обаче евтаназията " за малко време ", съобщи земеделският министър Румен Порожанов. Като друга причина за прекъсване на евтаназията беше посочено " пониженото доверие от някои политическите сили ", по думите на вътрешния министър Валентин Радев.
Коментар на Actualno.com : Мъдро и далновидно. Щом рейтингът страда, би трябвало да се вземат ограничения непременно! Например - цената на разпространяване на болестта!

И ТАЗИ ГОДИНА МОН ИЗДИРВА 31 ХИЛЯДИ ЛИПСВАЩИ УЧЕНИЦИ
Мащабната акция на институциите по включване в просветителната система на изчезналите възпитаници ще продължи и тази година с издирването на 31 хиляди деца и младежи. 17 хиляди подрастващи въобще не са открити на адресите им, а 10 хиляди деца са открити, само че службите не са съумели да ги върнат в клас макар положените старания.
Коментар на Actualno.com : Значи, не могат да ги намерят, само че пък и да ги намерят, не могат да ги върнат в учебно заведение. Тези правила в случай че ги приложите на работа, какво ли ще стане...

ПОРОЖАНОВ съдебна експертиза НАУЧИ КАК ДА съдебна експертиза ИЗРАЗЯВА ЯСНО КЪДЕ ИМА ЧУМА ЧАК КАТО БАБА ДОРА Гражданско отделение НАПАДНА (ВИДЕО)
При вуйна Дора няма установена позитивна проба, ето, споделям го. Има установена позитивна проба в самото село Шарково. Това стана ясно от думите на земеделския министър Румен Порожанов по време на извънредно напрегната среща с животновъди в град Болярово.
Коментар на Actualno.com : Да уточним - сутринта, в 8:00 часа, Порожанов сподели, че в Шарково има позитивна проба, в това число в стадото на баба Дора. Когато обаче пристигна ред да ѝ го каже в очите, съумя да преоткрие " истината "! Безспорно печели наградите " Мъж на годината " и " Винаги почтен "!

ЗАДЪРЖАНИТЕ НАДЗИРАТЕЛИ ВЪВ ВАРНА МНОГО ПЪТИ ПУСКАЛИ НАВЪН ЕДИН ОТ ЗАТВОРНИЦИТЕ
Oказа се, че арестуваните надзиратели във Варненския затвор са били в нарушаване на служебните си задължения доста пъти. Установени са 6 случая за времето от 31 май до 18 юли тази година, в които длъжностните лица от варненския затвор са освободили нерегламентирано лишен от независимост, като са му разрешили да напусне територията на затворническото общежитие, оповестиха от Апелативна прокуратура " Варна ". Затворникът изтърпява наказване отнемане от независимост за период 6 години и 8 месеца по присъда на Пловдивския боен съд за присъединяване в проведена незаконна група, профилирана в обири на коли. Към днешна дата му остават да изтърпи още 4 години и 4 месеца.
Коментар на Actualno.com : Тези надзиратели с какви тъкмо коли бръмчат?

Министерство на вътрешните работи НЕ ПОДСИГУРИЛО РАЙОНА С ЧУМАТА, ЗАЩОТО ТРЯБВАЛО ДА съдебна експертиза МОЛИ НА Българска социалистическа партия
Какво да създадем - да изнесем на ръце народните представители (бел. ред. - на БСП), да снимате кръв ли? Така вътрешният министър Валентин Радев се оправда в предаването " Още от деня " на Българска национална телевизия (ВИДЕО) по въпроса с решението да бъде спряна " за малко " евтаназията на дребни преживни животни. Той беше непосредствено запитан от водещата Поли Златарева дали има вяра, че има чума и че се вземат нужните ограничения, на което отговори утвърдително. Последва мигновено въпросът за какво тогава не се вземат въпросните ограничения и Радев потърси избавление в митингите в Община Болярово, водени от депутати на Българска социалистическа партия и отпред с водача на социалистите Корнелия Нинова. По думите му, служителите на реда не можели да изгонят просто по този начин народни представители и по тази причина на следващия ден, 20 юли, той персонално щял да отиде в Народното събрание и да моли за политическата поддръжка на всички партии там. На въпрос по какъв начин може Министерство на вътрешните работи да се моли, Радев отвърна, че на народните представители всички се молят!
Коментар на Actualno.com : Не ни остава друго, с изключение на да се помолим в действителност за евтаназия. Ако не се сещате на кого, молете се два пъти по-силно!

ФЕРМЕРИ съдебна експертиза ПРОТИВЯТ ЗА ВТОРА ПРОБА ЗА ЧУМА Пожарна охрана ОВЦЕТЕ И КОЗИТЕ, ВЕЧЕ ИМА ЗАПЛАХА ОТ АФРИКАНСКА ЧУМА
Не имам вяра, че съм пренесла болестта, като съм била на посетители в Крайнево при майка ми. Това съобщи към този момент прочулата се посредством Фейсбук фермерка Ани Петрова, която има стопанство с животни в село Шарково. Петрова се обоснова с думите, че нямало никакви признаци на заболяването, без да бъде питана схваща ли разликата сред зараза т.е. преносител на болест и разболял се. Аз през вчерашния ден най-любезно изисках марката на животното със съмнителната реакция. Искам да ми се показа тази марка, да изнамеря животното в стадото, да видя защо става въпрос. Тогава ще си помисля дали да позволи господата да вземат проби, тъй като изгубих доверие в тях, смени леко версията Петрова в ефира на Българска национална телевизия. Така и не получих никакъв отговор. Аз съм нарочена, тъй като съм една от протестиращите да се спре избиването на здрави животни, сподели още тя.
Коментар на Actualno.com : Случайно в случай че някой ви каже, че тази чума върви единствено овце и кози, да знаете - лъже ви. Удря изключително грубо и по човешки мозъчни кафези!

ЗА ПО-МАЛКО ОТ ДЕНОНОЩИЕ - ВТОРИ СЛУЧАЙ С ШОФЬОР В СОФИЯ, УДАРИЛ НЯКОЛКО КОЛИ ПОРЕД
След като през вчерашния ден (19 юли) полицията в София преследва по бул. " Рожен " и бул. " Ломско шосе " и арестува таксиметров водач без брошура, блъснал 9 автомобила, тази заран Столична дирекция на вътрешните работи се сблъска с втори сходен случай. Около 4:20 часа сутринта в полицията в София е получен сигнал за засечено рисково шофиране в региона на ул. " Кирил Драганов " и " Калотина ". Шофьорът не се подчинил на категорично полицейско предписание да спре, а опитал да избяга и блъснал поредно 7 паркирани автомобила, като нанесъл вреди и на своята кола.
Коментар на Actualno.com : Мислехме да не го означаваме, само че върховете би трябвало да се означават!

ПОРОЖАНОВ съдебна експертиза ОПЛАКА, ЧЕ НЕ ПУСКАТ ВЛАСТИТЕ ЗА ВТОРА ПРОБА ВЪВ ФЕРМАТА С ЧУМА В БОЛЯРОВО
" Спрели сме дейностите поради напрежението. Въпреки че със стопаните се разбрахме, те не желаят да позволен ветеринарните лекари за втора проба. Смятам, че това излиза отвън рамките на разпоредбите ", разяснява сагата на седмицата земеделският министър Румен Порожанов.
Коментар на Actualno.com : Амиии - вземете се помолете и Вие, господин министър. Може пък да стане работата!

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР