Освен суха кашлица, температура и болки в тялото, специалистите открояват

...
Освен суха кашлица, температура и болки в тялото, специалистите открояват
Коментари Харесай

Коронавирус: 6 симптома, които не бива да пренебрегвате

Освен суха кашлица, температура и болки в тялото, експертите открояват още няколко признака, които не би трябвало да се подценяват и може да демонстрират, че сте инфектирани с новия тип ковид. Данните са събрани от лекари и недоволствата на към този момент оздравели пациенти, които открояват няколко съпътстващи недоволства при боледуване от COVID-19.
Притъпяване на обонянието и вкусовите рецептори
Промяната на вкусовите рецептори и частичната загуба на подушване са измежду леките признаци на ковид, които обаче не трябва да се подценяват. Според английски лекари, единствено това е задоволително, с цел да се самоизолирате. Според данни от наранени от ковид страни, първите признаци на заразяването се демонстрират точно в очите, носа и гърлото. Загубата на подушване и на усет са измежду първите признаци при пациенти с лека форма на коронавирусно заболяване. Затова английските специалисти предлагат, даже при неналичието на каквито и да е други признаци, човек да се самоизолира, с цел да предотврати разпространяването на Covid-19.
Изтощение
Друг признак е чувството за цялостно безсилие, което е особено и при елементарен грип или простуда.
Психическа отмалялост
Въпреки, че не е включена в формалния лист на признаците за заразяване с COVID-19, някои от пациентите се оплакват от " психическа отмалялост ". Британска пациентка е споделила, че първите признаци при нея са били " гъделичкане в гърлото " и главоболие. Тя се чувствала изтощена, a малко по-късно открила, че съзнанието ѝ е замъглено.
Загуба на вкус
Загубата на вкус също може да подскаже, че евентуално става въпрос за коронавирусна зараза. Пациент споделя в мрежата, че не е имал безусловно никакво предпочитание да се храни – единствено е лежал в леглото с доста висока температура, лека кашлица и болки в гърба. И това в продължение на дни. " Бях изцяло отпаднал и не изпитвах апетит ", споделя той.
Стомашни болки
Ако сте се заразил с ковид, прекомерно евентуално е да изпитате и неочаквани стомашни болки. Според проучване на американски гастроентеролози, съществува връзка сред COVID-19 и храносмилателната система – 48,5% от 204 пациенти в провинция Хубей са се оплаквали от стомашни болки и разстройство.
Възпалени/ чувствителни очи
Също както при алергична реакция по отношение на полени, очите стартират да се зачервяват и да сърбят. Този признак мъчно може да бъде друг от сенната хрема. Но когато бъдат изключени всички останали благоприятни условия, възпалените очи могат да са удостоверение за заразяване с ковид. 
Actualno.com ви приканва при първи грипоподобни признаци да се обърнете към персоналния си доктор или РЗИ по местоживеене по телефона.
* Информация: oe24.at, превод: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР