Освен позицията на БСП, че бяхме прави за глупавите промени

...
Освен позицията на БСП, че бяхме прави за глупавите промени
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: ГЕРБ искат да скрият служебния кабинет на Борисов от парламентарен контрол

Освен позицията на Българска социалистическа партия, че бяхме прави за глупавите промени в Конституцията, която се опитахте да иронизирате, да Ви напомня, че на същата позиция бяха всички съдии, прокурори, юристи, конституционалисти, адвокати и учени в България в 50 негативни мнения по измененията в Конституцията. Така че се надявам най-малко със забавяне да признаете експертизата на тези хора, макар иронията, с която се отнесохте ", обърна се водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада към народния представител от ГЕРБ Любен Дилов-син.

„ Към господин Чолаков, сюрпризирана съм, тъй като знам Вашите професионални подозрения към правотата на тези промени. Помните ли преди изборите какъв ви беше слоганът: „ работа, работа, работа ". Днес с какво го заменихте: „ бяс, бяс, бяс " - било в Народното събрание ", сподели тя на досегашния ръководител на Комисията по конституционни въпроси и народен представител на ГЕРБ Радомир Чолаков.

И се обърна към цялата парламентарна група на ГЕРБ: „ Чухте ли какво сподели през вчерашния ден Борисов? На въпрос кой носи отговорност за служебния кабинет, отговор - Народното събрание. Ще ви се карат за позицията през днешния ден и за това, че отричате ролята на Народното събрание в търсене на отговорност от служебния кабинет. "

„ Става въпрос за две неща ", изясни Нинова и уточни: „ Днес обсъждаме част от съдбовните последствия от сбърканата смяна в Конституцията, която касае работата на Народното събрание. Вярно е, че повода e да се изиска надзор върху служебните кабинети поради злоупотребите на служебните кабинети на президента Радев. Но какво се оказва през днешния ден - ГЕРБ желаят, когато длъжностен кабинет се назначава от Радев, да има надзор, само че когато длъжностен кабинет се назначава от Борисов, да няма надзор и Народното събрание да почива. "

Нинова акцентира, че аргументът, че Народното събрание постоянно е излизало във почивка преди избори, е бил годен до направените конституционни промени, които споделят, че Народното събрание продължава да работи.

„ Каква е разликата - скачахте против служебните кабинети на Радев, само че в този момент би трябвало да покриете служебния кабинет на Борисов, за който също в тези дни получихме доказателства, че е политически и партиен ", обърна внимание тя.

И акцентира, че за разлика от ГЕРБ, Българска социалистическа партия е поредна в това, че има рецензии и към служебните кабинети на президента Радев, и към този - и не мери с двоен критерий, когато желае да се упражнява парламентарен надзор върху държавното управление.

„ Аргументът, че Народното събрание ще злоупотреби с работното си време, е следващият удар върху парламентаризма в България и не знам дали разбирате какво вършиме. Излизате и казвате: „ По-добре Народното събрание да не работи, тъй като е нездравословен. " И по какъв начин очаквате народът да ни почита и да има вяра в институцията Народно заседание? Какво очаквате, с изключение на в допълнение наливане вода в мелницата на разпадането на държавността и институциите в България ", безапелационна бе Корнелия Нинова.

И попита: „ Какво ни пречи да се въздържаме от популизъм? Какво ни пречи в идващите дни да отменим либерализацията на пазара на тока за семействата за една година - това популизъм ли е или положително решение? Виждам, че ще го подкрепите - значи е положително решение. Постоянно се оплаквате, че закъсняваме със законите по ПВУ и по тази причина България губи пари - какъв е казусът през това време да одобряваме такива закони. Постоянно казвате, че има няколко закона, които би трябвало да приемем, с цел да ни одобряват пълноправно в Шенген - какво ви пречи това да вършим? "

„ Причината е една и аз я споделих - би трябвало да се покрие служебният кабинет на Бойко Борисов от надзор в Народното събрание ", заключи Корнелия Нинова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР