Освен хубаво кафе, италианците често пият и горещ шоколад. Всеки,

...
Освен хубаво кафе, италианците често пият и горещ шоколад. Всеки,
Коментари Харесай

Тайната за перфектния горещ шоколад

Освен хубаво кафе, италианците постоянно пият и парещ шоколад. Всеки, който е опитвал cioccolata calda, както се назовава напитката там, знае, че тя е богата на усет, с гъста консистенция и кремообразна текстура.
Прочетете още
Именно това и я отличава както от разтворимото какао за пиянство, по този начин и от това, което се предлага в доста заведения в Щатите и в други европейски страни. И даже и да сме се опитвали да си го приготвим вкъщи, надали сме успявали да се доближим до същинския cioccolata calda, като използваме единствено мляко, какао и захар.

Всъщност, с цел да се получи горещият шоколад компактен и кондензиран, има и още една, много основна съставна част. И тя е царевично нишесте.

 Снимка 649518

Най-вероятно сме го употребявали най-малко един път, с цел да подготвяме разнообразни сосове, кремове и маринати, само че напълно умерено можем да го включим и в рецептата за сгряващата шоколадова напитка. Излишно е и да се тормозим, че ще скапе усета ѝ, защото то е много неутрално на усет, написа Tasting Table.

 Снимка 649519

За да си приготвим нашия cioccolata calda, първо смесваме малко нишесте с няколко супени лъжици прясно мляко. След това в обособен съд сипваме по-голямото количество мляко, какаото на прахуляк, захарта и по избор подправки като канела и джинджифил. После слагаме съда на котлона и когато кипне, прибавяме нишестената примес. Всичко дружно би трябвало да се сгъсти, само че без го оставяме да кипи повече от минута или две. В противоположен случай рискуваме нишестето да направи противоположния резултат и да разреди горещия ни шоколад.

Когато напитката ни е подготвена, я сипваме в чаша и за още повече лукс, можем да поднесем с бита сметана от горната страна, канела на прахуляк и/или карамел.

 

Източник: Lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР