Освен, че имат декоративни функции, домашните растения могат да са

...
Освен, че имат декоративни функции, домашните растения могат да са
Коментари Харесай

Пет домашни растения, които ще ви накарат да спите като бебе

Освен, че имат декоративни функционалности, домашните растения могат да са изключително потребни и за здравето ви. Някои от тях са познати поради пречистващия си резултат, до момента в който други оказват помощ за съня. Bright Side показва пет от най-полезните растения, които може да поставите в спалнята си за по-добър сън, написа tns.bg.

Алое вера е без конкуренция, когато става въпрос за здравето. Листата на това растение се съдържа гел, който е необикновено богат на потребни субстанции, като включително влизат всички значими витамини, най-важните за индивида минерали, скъпи аминокиселини и протеини и доста други. Именно тези свойства са спечелили на алое вера прозвището “растение знамение ”.

Ареките са палми с няколко тънки ствола и пръстеновидни ръбове по тях. Родът Арека наброява към 55 типа растения, които са публикувани в тропическа Азия, на островите от Малайския архипелаг, на остров Нова Гвинея, в Австралия. Растението пречиства въздуха и отстранява токсините и въглеродния диоксид.

Фикус Бенджамин е едно от най-често срещаните за украса растения. Може да се срещне съвсем във всеки дом, офис или балкон, даже градина. Той е толкоз желан главно поради красивата и гъста, сходна на дръвче корона, която можем да оформим с малко грижи. Унищожава микробите и отстранява повече от 70 % от нездравословните субстанции във въздуха.

Свекървин език – това вечнозелено растение от фамилията на аспарагуса е положително за дихателната и имунната система. Намалява главоболието и контролира кръвното. Определено ще спите по-добре, в случай че е в спалнята ви.

Папрат Бостън е богата на потребни масла и добър регулатор на нервната система. Нейното наличие ще ви помогне да се справите със напрежението.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР