Остров Фула – рай за понитата. Остров Фула е рай

...
Остров Фула – рай за понитата. Остров Фула е рай
Коментари Харесай

Остров Фула – рай за понитата

Остров Фула – парадайс за понитата . Остров Фула е парадайс за дребните понита. Той е част от Шетландските острови – архипелаг, принадлежащ на Шотландия, ситуиран сред Оркнейските острови и Фарьорските острови, на север от Англия. Площта му е към 8 квадратни километра и има към 40 поданици. Този остров е още по-ценен, тъй като може да се похвали с необикновен пейзаж, където стотици понита тичат свободно през зелените долини!

Този дребен остров е дом на шетландски понита, които са живели там още от бронзовата ера (3200-600 година прочие н. е.), когато за първи път са били отглеждани и популяризирани по целия свят. Шетландските понита имат тежка четина и къси дребни крайници. Тези понита в действителност са доста интелигентни и в миналото са били употребявани за водачи на хора.

На Фула дребните кончета превъзхождат човешката популация с 50:1.

Фула значи „ птичи остров “ на старонорвежки език, защото островът е дом на доста типове птици. Той е специфична предпазена зона за птици и растения.

Овце, агнета и тюлени също живеят там!

Шетландските острови са много надалеч от шумния градски живот и не е доста елементарно да се стигне до тях. Поради тази причина тук е непокътната чистата хубост на природата. Пътуващите, които желаят да посетят остров Фула, би трябвало да са наясно, че има единствено 2 полета седмично с осемместен аероплан . Фериботите са подвластни от метеорологичните условия и пътуват нормално три пъти в седмицата. Полетът ще Ви даде прелестна панорама към зеления остров.

На Фула няма магазини, питейни заведения или заведения за хранене.  Има дребна поща, нощувка със закуска и няколко къщи, които се отдават чартърен на туристи. Животът на този остров е спокоен, овчарите и фермерите се любуват на това, което островът може да предложи.  Хората на Фула следват „ новия “ григориански календар, празнувайки Коледа на 6 януари и Нова година на 13 януари!

Остров Фула е идеалният оазис на щастието, където ще сте надалеч от напрежението на града, където посетителите могат да се насладят на девствена среда с понита и прерии!

 

 

 

# Остров Фула – парадайс за понитата

 

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР