Остри реакции по света след началото на американските удари в

...
Остри реакции по света след началото на американските удари в
Коментари Харесай

Остри реакции по света след американските удари в Близкия изток

Остри реакции по света след началото на американските удари в Близкия изток. Темата за следващата ескалация на напрежението в района предстоящо влезе в дневния ред на неофициалната среща на външните министри в Брюксел.

Потенциалната ескалация на напрежението в Близкия изток не е непредвидена, само че би трябвало да бъдат положени старания войната в Газа да не обгръща и други територии - по този начин първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел разяснява новината за американските удари в Ирак и Сирия.

" Близкият изток е буре с барут, което може във всеки един миг да избухне. Нападения има както по северната и южната граница на Ливан, по този начин и в Сирия, Ирак, в Червено море. Неслучайно Европейски Съюз взе решение за военноморска задача в Червено море, само че за следващ път призоваваме всички да се въздържат от спомагателна ескалация ", сподели Борел.

Според полския външен министър американските удари са законосъобразен отговор на траяли с години провокации.

" Иранските проксита от години си играят с огъня и ето, че в този момент той най-сетне ги опари ", разяснява Радослав Сикорски.

Според австрийския първи посланик Александър Шаленберг офанзивите против американски военни бази целят да предизвикат нови конфликтни точки в Близкия изток.

Белгийският външен министър изрази угриженост по отношение на директна борба сред Вашингтон и Техеран и прикани за търсене на дипломатическо решение.

Русия осъди американските удари и настоя Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да предприеме ограничения.

" Очевидно е, че въздушните удари целят да разпалят в допълнение спора в Близкия изток. Атакувайки позиции на хипотетични проирански групировки в Ирак и Сирия, Съединените щати се пробват да въвлекат най-големите страни в района във война ", сподели Мария Захарова, представител на съветското външно министерство.

Категоричната си поддръжка за Съединените щати и военната им интервенция обявиха от Англия, определяйки Вашингтон като собствен " непреклонен " сътрудник.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР