Остри критики заваляха към британския премиер Борис Джонсън във вторник,

...
Остри критики заваляха към британския премиер Борис Джонсън във вторник,
Коментари Харесай

Залп от критики срещу Борис Джонсън за парти по време на локдаун

Остри рецензии заваляха към английския министър председател Борис Джонсън във вторник, откакто стана ясно, че персоналният му секретар е поканил над 100 души на празненство в градината на " Даунинг стрийт " 10 по време на един от локдауните във Англия. Това съобщи Ройтерс.

Това в действителност е единствено едно от разкритията за поредица от празненства, на които е участвал Джонсън в интервали, когато за британците бяха в действие строги противоепидемични ограничения. Скандалите доведоха до това водачът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър да съобщи, че Джонсън няма моралния престиж да управлява страната.

Премиерът и партньорката му Кери са били измежду група от хора на празненство в градината на " Даунинг стрийт " на 20 май 2020 година, предложения за което изпратил по имейл основният персонален секретар на Джонсън Мартин Рейнолдс.

" След този необикновено претрупан интервал взехме решение, че ще да се възползваме от хубавото време и довечера да изпием по няколко напитки в градината на номер 10. Моля, присъединете се към нас от 18:00 ч. и си донесете алкохол! ", гласи поканата, представена от ITV.

От офиса на Джонсън отхвърлиха да разясняват информацията. Високопоставеният държавен чиновник Сю Грей сега проверява изказванията за поне пет празненства, проведени в държавни отдели предходната година по време на локдауните.

През последните месеци 57-годишният Борис Джонсън бе критикуван и във връзка на други кавги, измежду които съмнения за корупция по отношение на ремонт на жилището му и безредното евакуиране на английските сили от Афганистан.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР