Остра реакция последва от Вашингтон след изказване от Москва, предаде

...
Остра реакция последва от Вашингтон след изказване от Москва, предаде
Коментари Харесай

Пентагонът към Песков: Подобни забележки са опасни

Остра реакция последва от Вашингтон след изявление от Москва, съобщи NOVA. Пентагонът осъди думите на представителя на Кремъл, който не изключи потреблението на нуклеарно оръжие. Пред CNN Дмитрий Песков сподели, че такива оръжия могат да бъдат употребявани, в случай че Русия се изправи пред екзистенциална опасност.

Според американското министерство на защитата сходни забележки от Москва на тематика нуклеарни оръжия са рискови.

Руските военни сили са унищожили нова лаборатория в АЕЦ „ Чернобил”, която работи за възстановяване на ръководството на радиоактивните боклуци. Това заяви украинската държавна организация, отговаряща за неразрешената за достъп зона на Чернобил, предава Асошиейтед прес.

Руските военни завзеха изведената от употреба централа при започване на войната. Забранената за достъп зона е нечистата зона към централата, където през 1986 година се случи най-тежката нуклеарна повреда в света.

Държавната организация съобщи, че лабораторията, чието създаване с поддръжката на Европейската комисия коства 6 млн. евро, е открита през 2015 година

Лабораторията съдържа „ високоактивни проби и проби от радионуклиди, които в този момент са в ръцете на врага, който, надяваме се, ще навреди на себе си, а не на цивилизования свят”, се споделя в изказването на организацията.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Радионуклидите са нестабилни атоми на химични детайли, които отделят радиация.

При друго обезпокоително развиване на събитията украинската организация за нуклеарно контролиране съобщи в понеделник, че радиационните монитори към централата са спрели да работят.

Проруските сепаратисти са спрели филантропичен ескорт близо до обсадения пристанищен град Мариупол, заяви почитан чиновник в Киев, представен от ДПА. Бойци от самопровъзгласилата се Донецка национална република са взели " за заложници " няколко чиновници на украинската гражданска защита в Манхуш, на 10 км западно от Мариупол. Това съобщи вицепремиерът Ирина Верешчук. По думите ѝ арестуваните хора са управлявали рейсове, с които е трябвало да бъдат евакуирани цивилни от Мариупол.

Маршрутът за евакуация е бил координиран с Международния червен кръст.

Повече от 100 000 души чакат да бъдат евакуирани от града на Азовско море, където обстановката става все по-тежка на фона на непрестанните съветски офанзиви. Руското министерство на защитата съобщи, че над 68 000 цивилни са били евакуирани от Мариупол, ситуиран в Донецка област, без помощта на Киев. Тези хора в този момент се намират " в цялостна сигурност под отбраната на Руската федерация ", обявиха от министерството.

Киев обаче упреква Москва, че срещу волята им е докарала в Русия дами и деца от домовете им в Донецка и Луганска област. Според представител на украинския парламент тези хора са настанени в съветски лагери покрай границата и им били отнети телефоните и документите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР