Оставките вече не са решение, а бягство от реалната отговорност.

...
Оставките вече не са решение, а бягство от реалната отговорност.
Коментари Харесай

Румен Радев: Оставките не са решение, а бягство от отговорност

Оставките към този момент не са решение, а бягство от действителната отговорност. Проблемът в страната не е личен, а систематичен. Нов избирателен цикъл в директно бъдеще няма да отвори нови вероятности. Това разгласи в послание към нацията за новия политически сезон президентът Румен Радев.

В началото на изявлението си той напомни два скорошни сюжета - срутва на Търговския указател и банкрута на " Олимпик " оставил хиляди без застраховки: " Това не са просто произшествия, а пробиви в държавността ".

Той подлага на критика ръководещите, които прикани да се концентрират върху острите проблеми на обществото, само че и прикани опозицията в Народното събрание и отвън него да пристъпи към „ ускорено създаване на безапелационна опция на актуалното управление”.

" Скалъпени интриги засенчват в медиите фундаменталните проблеми на обществото: несправедливостта, бедността, демографската рецесия и беззаконието. Страната се нуждае от хрумвания, а се дави в кавги ", акцентира президентът, като не пропусна да означи, че " България се ръководи повече през малките екрани, в сравнение с през институциите ".
Николай Нанков: Контролът върху мои подопечни структури е трябвало да бъде по-добър Варовик в пътя може да има единствено при сектор с леко и приблизително придвижване, само че не и за тежко и доста тежко придвижване, какъвто е казусът
Радев още веднъж акцентира, че двата най-големи порока на сегашната система са несправедливостта и корупцията. „ Те са чеда на злоупотребите на малко на брой, само че и на примирението на мнозинството”, безапелационен беше президентът.



Според него предстоят „ месеци на политическо усилие” както за политиците, по този начин и за жителите: „ Онези, които не поемат своята част от отговорностите, обременяват с нея всички останали. Ако политическата класа е неспособна да се оправи с проблемите, българите ще бъдат принудени да открият нови пътища за тяхното решаване”.

Радев разгласи, че ще работи за „ нова вероятност за развитие” на България. В същото време акцентира: „ Авторитаризмът не е бъдещето на България”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР