Оставките на министрите на вътрешните работи, транспорта и регионалното развитие

...
Оставките на министрите на вътрешните работи, транспорта и регионалното развитие
Коментари Харесай

Депутатите гласуват министерските оставки в четвъртък


Оставките на министрите на вътрешните работи, превоза и районното развиване ще бъдат гласувани в пленарна зала в четвъртък. Те към този момент са импортирани в деловодството на Народното събрание, оповестява БГНЕС.

В началото на днешното пленарно съвещание парламентарната група на Българска социалистическа партия изиска оставките на Радев, Московски и Нанков да бъдат гледани още в сряда. Предложението за това стимулира депутатът Драгомир Стойнев с думите: „ Нормално е през днешния ден ние да стартираме работа с една от най-важните точки. Колко Коалиционни съвета би трябвало да се проведат, с цел да стане ясно дали ще има промени в Министерски съвет? “.

Стойнев акцентира, че на извършения Председателски съвет е станало ясно, че към момента няма импортиран акт от Министерски съвет и попита дали това е симптом за съмнение.

Министрите подадоха оставките си по гледище на премиера Борисов, а мотив за тях стана тежката автобусна злополука в Искърското дефиле, при която починаха 17 души. След извършения Коалиционен съвет при започване на седмицата министър-председателят разгласи, че те ще бъдат импортирани в Народното събрание в четвъртък.

Вече са ясни и трите номинации за нови министри. Александър Манолев, до момента заместник-министър на стопанската система, евентуално ще седне в стола на Нанков. За министър на вътрешните работи ще бъде препоръчан основният секретар на ведомството Младен Маринов, а за районен министър - Петя Аврамова, която сега е народен представител и заместник-кмет във Враца.

В четвъртък депутатите стартират работа с ново гласоподаване на измененията в Административно-процесуалния кодекс, върху които президентът Румен Радев наложи несъгласие и върна за наново разглеждане.

В дневния ред на Народното събрание е включено и второ четене на измененията в Закона за пътищата, свързани с въвеждане на тол системата, електронната винетка и наложителното слагане на колани в рейсовете.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР