Оставката на Валери Симеонов е едно очаквано и добро решение,

...
Оставката на Валери Симеонов е едно очаквано и добро решение,
Коментари Харесай

Фандъкова: Оставката на Валери Симеонов е едно очаквано и добро решение

Оставката на Валери Симеонов е едно предстоящо и положително решение, тъй като ще разреши да се одобри едно ново законодателство за майките на деца с увреждания. Вече има и заложени средства в бюджета. Нямаше за какво да се бави това решение. Натрупа се напрежение, което засегна всички участващи в процеса. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова в ефира на Нова телевизия.

В общината работим в доста тясно съдействие в организации подкрепящи хората с увреждания. Важно е да се научим да живеем дружно и да се одобряваме, да има взаимно почитание към хората, които имат потребност. Очаквам да се успокоят нещата. Да не забравяме, че сме в предизборна обстановка и опозицията се възползва от всяко неодобрение. Политиците би трябвало да търсят разговор, а не борби и кавги. Ако желаеме да вървим напред би трябвало да имаме оферти, а освен рецензии, акцентира Фандъкова.

„ Има огромен разнобой в настояванията. Има неодобрение, само че някой се възползва от него. Имаме 4 заявки за митинги в неделя. Всеки има демократичното право да изрази мнението си, само че да не забравяме, че това ще затрудни трафика в София. Софиянци са с съображение недоволни от това “, изясни кметът на София. „ Смятам, че по-късно решение, държавното управление има опция да се концентрира върху своята работа. Имаме потребност от решения и разговор с хората “, сподели тя.

По думите на Фандъкова София е подготвена за зимата. „ Проверихме дали почистващите компании са подготвени за зимата. 169 са снегорините в подготвеност в града, 41 в регионите отвън града. Ако има изобилен снеговалеж, ще затваряме краткотрайно избрани пътни сектори. Санкциите са огромни и компаниите го знаят. За предходната година са наложени 3,5 милиона лв. наказания за несвършена работа. Тя изясни, че почистването не е на по-лошо равнище от други страни в Европа и Съединени американски щати. "Фирмите знаят, че се заплаща за приключен работа. Всичко е според от обстановката ", сподели Йандъкова.

Столичният кмет разяснява и ограниченията за качеството на въздуха в София. „ Важно е, че към този момент има редица ограничения за възстановяване на качеството на въздуха. Общината ще продължи с модернизацията на градския превоз. Проверките към този момент дават резултат и има наложени санкции. Освен това имаме признати стандарти за качеството на дървата и въглищата. Продължаваме да работим в тази тенденция, само че резултатите няма да се видят незабавно. 55 000 семейства в София се отопляват на въглища. Готови сме да предложим на хората финансова поддръжка за смяна на метода им на отопление. Чистотата на въздуха изисква вложения “, сподели още тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР