Оставката на директорът на общинското дружество Софияплан рикошира и доведе

...
Оставката на директорът на общинското дружество Софияплан рикошира и доведе
Коментари Харесай

Спаси София поиска оставката на Йорданка Фандъкова

Оставката на шефът на общинското сдружение " Софияплан " рикошира и докара до искане за оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Ръководителят на " Софияплан " разгласи в сряда, че след 3 месеца ще освободи поста. 

" Причината за напускането ми е, че работата ни в Софияплан остава съвсем постоянно на хартия. Тоест не води до действителни дейности за възстановяване на средата, а от време на време даже се подхващат такива в противоположната посока на това, което предлагаме ", изясни Любо Георгиев.

Той споделя, че мотивът за неговото овакантяване е решение на Столичния общински съвет отпреди близо седмица. Според решението на СОС сдружението " Софияплан " ще е натоварено с нови отговорности - освен с правенето на стратегическите проекти за града като " Визия за София " до 2050 година, да се заеме и с координиране на изпълнението им. Общинските съветници решиха за задачата да се открие щат за нов заместник-директор, който да ръководи координационното звено от чиновници на " Софияплан ". 

Според шефът арх. Любо Георгиев обаче това е еднакво на отвод от ръководство от страна на кмета. " Не намирам разумно пояснение на това тя да трансферира основна своя отговорност - координацията на активността на зам.-кметовете - към мен ", изясни Георгиев.

Организацията " Спаси София " и нейният водач - общинският консултант Борис Бонев, мигновено реагираха с искане за оставката на кмета Фандъкова. 

" Директорът на единственото работещо общинско дружество Софияплан през днешния ден подаде оставка откакто мутрите от ГЕРБ, Фандъкова и гл. арх. Здравков със мощ и макар всички причини овладяха сдружението. Те му вмениха нови функционалности и отговорности, отвън неговия потенциал и бюджет, натрапиха му и " зам.-директор ", който да управлява непокорните специалисти, които през годините не икономисваха истината за управническите провали на ГЕРБ. В резултат, с изключение на шефа и огромна част от чиновниците също оповестиха, че напущат, с което Софияплан на процедура бива унищожено ", написаха от " Спаси София " в своя позиция.

В претекстовете към настояването за оставката на Фандъкова от организацията споделят, че столичният кмет " единствено трансферира отговорността за бездействието си по редица значими тематики ", а политическата й мощ - ГЕРБ " са примитивни деспоти, които желаят да управляват всичко в името на подправен ПР пред софиянци. Те не толерират експертна рецензия или професионална автономност и непременно желаят да я унищожат "

Според " Спаси София "   Общинското дружество се завладява в сериозен миг - преди да стартира работа по новият Общ организационен проект на София. Вероятно, с цел да може ГЕРБ да разреши още повече презастрояване, безпорядък, корупция и терени за " наши " хора.

" Невежите от ГЕРБ, отпред с Фандъкова, Здравков, Малина Едрева, Георги Георгиев и Елен Герджиков унищожиха единствено за ден най-професионалният, млад и упорит екип, с който София разполага. Фандъкова търси различен провинен и опрощение за личните си провали. Независимо, че в предизборната акция се кичеше с Визия за София, тя не направи и едно нещо, с цел да направи София по-нормален за живот град ", споделят още от организацията, отпред на която е Борис Бонев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР