Оставката му е първа точка в дневния ред на парламентаВъпреки

...
Оставката му е първа точка в дневния ред на парламентаВъпреки
Коментари Харесай

Денков в НС: Диалогът неведнъж беше взривяван, но изпълняваме всички точки от декларацията

Оставката му е първа точка в дневния ред на Народното събрание

Въпреки че разговорът сред партиите, които стоят зад това държавно управление, нееднократно беше взривяван и блокиран, до този миг изпълняваме всички точки от декларацията. Това съобщи министър председателят Николай Денков от парламентарната естрада.

Парламентът ще гласоподава оставката на премиера Николай Денков. Тя бе подадена през вчерашния ден в деловодството на Народното събрание. Точката е първа в програмата на депутатите и е по предложение на ПГ на " Продължаваме промяната - Демократична България ".

„ Това е оставка, която депозирам персонално. Предпочитам аз да показва съответните причини и някои спомагателни пояснения. Това е осъществяване на стихотворец ангажимент от взаимната декларация на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, с която постоянното държавно управление тъкмо преди 9 месеца проработи ”, разясни министър председателят.

Той напомни към какви задания са се обединили двете обединения:

„ Първо - да излъчат устойчиво държавно управление с народен мандат, към което да се образува конституционно болшинство. Второ – през първите 9 месеца министър председател да е Николай Денков, а Мария Габриел – външен министър. Като за идващите 9 месеца Мария Габриел да е министър председател, а Денков – вицепремиер. Трето - в края на всеки 9 месеца министър-председателят да подава оставка. Двете парламентарни групи да я гласоподават и да поддържат за идващия интервал препоръчаната номинация на другата парламентарна група. Четвърто - държавното управление да извършва законодателни и управнически стратегии. Пето - да се приготвят и одобряват промени в Конституцията в разговор с другите парламентарни групи. Шесто – да бъде основан механизъм за авансово координиране сред парламентарните групи на номинациите за регулаторните органи, избирани от Народното събрание с оглед гарантиране на най-хубавия асортимент на персони с високи професионални и морални качества ", разясни Денков.

„ Време е да създадем дружно тази решаваща за хората стъпка – да покажем  поредност и почитание към жителите като извървим до дъно пътя на промените, по който поехме преди 9 месеца. Нужна е политическа храброст, с цел да имаме самостоятелни съдии и прокурори, а не „ 8 джуджета и подправени нотариуси в правораздаването ”. За да стартират регулаторите да контролират публичните връзки, а не да бъдат употребявани като бухалки за завладяване на бизнеси ", разясни министър председателят.

Кабинетът „ Денков " ще представи резултатите от ръководството си в идващите дни, разясни министър-председателят.

След изявлението си акад. Денков си потегли от Народното събрание, без да изслуша дебата и да участва на гласуването, с претекста, че от 10 часа има съвещание на Министерски съвет. От Българска социалистическа партия желаеха той да бъде извикан назад.
https://www.facebook.com/100066935204773/videos/414998197773652
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР