Оставете смешките. Издигането на Антон Хекимян за кандидат-кмет на София

...
Оставете смешките. Издигането на Антон Хекимян за кандидат-кмет на София
Коментари Харесай

Полина Паунова за Антон Хекимян: Голям срам, колеги

Оставете смешките. Издигането на Антон Хекимян за кандидат-кмет на София от ГЕРБ е голям обществен проблем. Това е казусът за сливането на политическа власт и медии.

Това момче до оня ден беше началник на новините на най-голямата частна, национална телевизия (преди това години наред беше стартиран като топ водещ на утринната публицистика), а през днешния ден е номинация на Бойко Борисов за столичен кмет.

Подобно деяние осветява директната (телефонна) връзка сред някогашния министър председател, водач на най-голямата партия в България и индивидът, който отговаряше за метода на поднасяне на новините в народен ефир.

И който и каквото и да приказва, че Хекимян бил гражданска номинация, че бил самостоятелен публицист - просто лъже. Прощавайте, на самостоятелен публицист не се поверява кандидат-кметска позиция - нито за София, нито за Калофер, нито за Студен бунар. Независимата публицистика не се утвърждава от партийните централи, нито от партийните агитки, тя не се харесва от партийните ядра. Харесват я единствено, когато са в съпротива, тъй като под нейните прожектори по изискване са ръководещите.

Кандидатурата на Хекимян е огромен медиен скандал. И слага редица въпроси:

- Заради топлата си връзка с Хекимян ли Бойко Борисов даваше последните си изявленията в бТВ?

- Имало ли е задължения за въпроси (или за липса на въпроси) към Борисов?

- Имало ли е задължения за изключително отразяване на ГЕРБ (които в този момент ще вършат акцията на някогашния началник на новините на бТВ)?

Всъщност, занапред е ясно какви ще са отговорите на тия питания. Отсега е ясно също, че доста евентуално те да са лъжливи.

Но кандидатурата на Хекимян е и тип почтеност - самопризнание за обвързаността, самопризнание, че на оня прочут от първия мандат " телефон с копчета ”, за който говореше Борисов, има избрани копчета и за медии, и за публицисти.

И не на последно място: сходен скандал е предизвестие към множеството партийни симпатизанти - не искайте от публицистите да бъдат конюнктурни, да си затварят очите за ония, които смятате, че е заслужено да не бъдат подложени на критика, не настоявайте " щом подлагат на критика, те (журналистите) да кажат по какъв начин да стане по-добре ”, тъй като … с цел да споделят по какъв начин да стане по-добре би трябвало да влязат в ролята на Хекимян, а тя е … нелепа.

И най-после: огромен позор, сътрудници. Голям позор.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР