Остават блокирани трите ключови кръстовища в столицата - на Орлов

...
Остават блокирани трите ключови кръстовища в столицата - на Орлов
Коментари Харесай

Трите възлови кръстовища в София остават затворени

Остават блокирани трите основни кръстовища в столицата - на Орлов мост, пред Ректората на Софийския университет и пространството сред президентството и Министерския съвет.

В 27-ия ден от антиправителствените митинги в София пред Ректората остава и микробусът на майките на деца с увреждания от гражданската самодейност „ Системата ни убива “, а палатковият лагер пред СУ се разраства трети следващ ден.

Хората от палатките обявиха пред БНР, че нощта е предходна умерено без провокации и без да се постанова интервенция на полицията. „ Никой не ни е тормозил, нямаше провокатори, всичко беше наред, тук оставаме “, сподели Нели Димитрова, част от „ Системата ни убива “.

При палатковите лагери има особено освободено платно за прекосяване на коли за спешна помощ. До белия бус на майките от „ Системата ни убива “ има паркирани и два полицейски микробуса.

На Орлов мост главен проблем е грижата за реда и най-много да не се пречи на хората, които живеят в региона.

„ Относително умерено, има нови включили се, има и някои, които към този момент са си тръгнали по всевъзможни фамилни и персонални аргументи, само че за сметка на това идва други. Мислим една оперативка да създадем по обед и още малко да стегнем разпоредбите тук, тъй като има хора, които живеят в близост, желаеме и те да са спокойни непременно “, съобщи Анжела Адамова от гражданско придвижване „ БОЕЦ”.

Силен вятър е нанесъл провали на шатрите и палатките на бул. „ Цар Освободител “ до президентството. „ Продължаваме, няма оттегляне обратно, преодоляхме жеги, преодоляхме поройни дъждове “, съобщи Тодор Атанасов от палатковия лагер на пл. „ Независимост “.

„ Ще остана до края, до момента в който не получим настояванията си, 24 дни съм тук всяка вечер и заран, денем на работа, вечер на митинга, към този момент съм тотално изтощена и към този момент би трябвало да се вземат някакви крайни ограничения, тъй като хората, които би трябвало да си подадат оставка не ги интересува, че 120 000 индивида се събират, искайки оставката им “, разяснява от своя страна Георгия Иванова. Тя е един от петимата в лагера, които са оповестили гладна стачка. Иванова гладува към този момент трети ден.

Движението по бул. „ Дондуков “ в региона се реализира обикновено.

Заради блокадите не престават измененията в разписанието на повече от 15 линии на градския превоз.

Продължава блокадата и на кръстовището пред общината във Варна, където протестиращите нощес разпънаха палатки. Маршрутът на 6 линии на градския превоз е изменен.

Ето какво споделиха протестиращи и жители пред БНР, които са недоволни от блокадата:

„ Ако стартираме да пускаме градския превоз, хората пресичат на алено и ще стане някоя пакост “;

„ Не се планува освобождение на кръстовището…В никакъв случай, това е единствено началото “;

„ Вие нарушавате нашите права, има избори. Представете си, че имам малко дете, по какъв начин ще го заведа на градина…България е демократична страна и има избори “.

Пети ден продължава блокадата на пътя Стара Загора - Хасково. Около 20 души осъмнаха на палатковия лагер в региона на старозагорското летище тази заран.

До края на деня протестиращите ще излязат с публично мнение дали ще внесат или не писмо в община Стара Загора, с което да се придвижи процедурата по разрешаване на автошествието им през детелината на Автомагистрала „ Тракия “. Предложението за разрешаване на обстановката по този ред пристигна от кмета на общината Живко Тодоров, който през вчерашния ден се срещна с тях.

„ Продължаваме да задаваме въпроса за какво сме блокирани. От петък се опитваме да преговаряме с виновните органи. Целта ни беше и е една – автошествие през детелината на автомагистрала „ Тракия “, съобщи Искра Михайлова, една от протестиращите, които са на палатков лагер в продължение на 5-и ден в региона на старозагорското летище.

„ Ще излезем с публично мнение до края на деня. Искаме да знаем за какво сме блокирани, нямаме заповед, нищо публично не ни е показано. Т.е. едни български жители се пробват да преминат през път, блокира ги полиция и не им дава пояснение кой е наредил това “, сподели още Михайлова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР