Остават 6 дни, в които фирмите, нерегистрирани по ДДС и

...
Остават 6 дни, в които фирмите, нерегистрирани по ДДС и
Коментари Харесай

Важен срок за фирмите без регистрация по ДДС

Остават 6 дни, в които компаниите, нерегистрирани по Данък добавена стойност и които не употребяват програмен продукт за ръководство на продажбите, би трябвало да сменят касовите си апарати, съгласно условията на Наредба Н-18, припомнят от Национална организация за приходите.

30 юни 2019 година е крайният период, в който всички фискални устройства би трябвало да издават касови бележки с QR-код и да подават информация към приходната организация за всяка осъществена продажба, в случай че търговците не са регистрирани по Данък добавена стойност и не употребяват програмен продукт за ръководство на продажбите, припомнят от Национална агенция за приходите.

Чрез новите касови бележки потребителите също към този момент могат да реализират надзор върху отчитането на приходите на компаниите. Достатъчно е да сканират QR кода със своето мобилно устройство, с цел да ревизират дали дадената им касова записка е регистрирана в Национална агенция за приходите. Мобилното приложение на Национална агенция за приходите може да се изтегли изцяло гратис през App Store за телефони с операционна система iOS или през Гугъл Play - за Android устройства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР