Остава в сила обявеното в община Чепеларе частично бедствено положение

...
Остава в сила обявеното в община Чепеларе частично бедствено положение
Коментари Харесай

Горският пожар в Родопите продължава да гори

Остава в действие оповестеното в община Чепеларе отчасти бедствено състояние поради огромния пожар край село Хвойна.
Горският пожар край Чепеларе продължава да гори трети ден, съгласно информация от Южноцентралното държавно дружество (ЮЦДП) в Смолян.
През нощта на място дежуриха екипи на пожарната, а заместник-кметът на Чепеларе Стоян Кузмов прикани доброволците, които желаят да оказват помощ в гасенето - през днешния ден в 8 сутринта да бъдат в града.
През нощта огънят е релативно укротен поради ниските температури и високата мокрота, само че денем се чака ново активизиране на огнищата. В нощните часове пламъците са обхванали и немного нови територии, уточни за Българска телеграфна агенция инж. Здравко Бакалов, шеф на ЮЦДП. Огънят се е увеличен и е обхванал  600 декара гори. Пламъците са погълнали над 100-годишна иглолистна гора. 
Пожарът към този момент се развива низово, до момента в който при започване на пораждане на огнената буря бе върхов с извънредно бързо разпространяване. Нови групи доброволци се включват в гасенето на горящата борова гора. Разпространението на пожара е лимитирано в едната посока.  В останалите две посоки, в които напредва – към „ Синия хан “ и към село Хвойна, ще бъдат съсредоточени напъните на огнеборците.  
Опасност за обитаемоте места няма. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР