Остава в сила частичното бедствено положение в петте села в

...
Остава в сила частичното бедствено положение в петте села в
Коментари Харесай

Остава в сила частичното бедствено положение в 5 села в община Карлово


Остава в действие частичното бедствено състояние в петте села в община Карлово, които през вчерашния ден бяха потопени под вода, предава Българска национална телевизия. 

Тази заран се чака решение по какъв начин ще продължат избавителните действия за извеждане на бедстващи хора в карловските села, които през вчерашния ден пострадаха най-тежко от наводненията.

Без ток, вода и достъп остават жителите в северната част на село Богдан. В друга степен са потърпевши всички села, които са ситуирани по поречието на река Стряма и притоците ѝ. Причината е, че в планината над Клисура, където е изворът на река Стряма, е паднало най-голямото количество дъжд - рекордните 191 литра на квадратен метър.

Около връх Богдан се образувала така наречен климатична супер клетка - облаци, от които още веднъж се изляло голямо количество дъжд. Тази буря унищожи мостове и пътища и лиши избавителните екипи от аварийни направления.

Така жителите на Богдан и Каравелово се оказаха изолирани и се наложи избавяне на десетки хора с хеликоптер. Тежка е ситуацията и в селата Розино, Столетово и Московец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР