Остава усложнена обстановката в цялата Смолянска област. Продължава да е

...
Остава усложнена обстановката в цялата Смолянска област. Продължава да е
Коментари Харесай

Над 50 населени места в Смолянско са без ток, в сила е бедствено положение

Остава усложнена ситуацията в цялата Смолянска област. Продължава да е в действие частичното бедствено състояние в общините Смолян, Рудозем, Неделино и Девин, а отчасти бедствено важи към момента за община Борино. Община Мадан анулира частичното бедствено състояние.

Новият снеговалеж в региона сътвори допълнители проблеми за общините, които се борят с последствията от проливните превалявания. По високите места снежната настилка надминава 70 см. Редица обитаеми места са без електрозахранване поради паднали дървета и скъсани електропроводи. На места снеговалежът продължава, а проблемите идват от множеството падали дървета на територията на региона. Почти 70% от обитаемоте места в региона са без ток към 8 часа тази заран, заяви заместник-областният шеф Андрей Кадишев.

Има възбрана за придвижване на тежкотоварни коли с маса над 12 тона с ремаркета и полуремаркета за цялата Смолянска област, като останалите коли би трябвало наложително да бъдат с вериги, осведомят от Областно пътно ръководство.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР