Остава седмица до официалния старт на ски сезона. Трите основни

...
Остава седмица до официалния старт на ски сезона. Трите основни
Коментари Харесай

75 лева на ден само за лифт карта в българските курорти за новия сезон

Остава седмица до формалния старт на ски сезона. Трите съществени курорта – Боровец, Банско и Пампорово отварят пистите публично идната събота, 18 декември, а прогнозата за времето е много оптимистична. Тази година обаче повишаването е на всички места и за всичко, оповестява БГНЕС.

На паркинга при стадион " Васил Левски " в София по традиция всеки уикенд търговци продават ски, сноуборд и зимна екипировка за практикуването на зимни спортове. Предлаганите артикули тук са най-вече втора ръка, има несъмнено и нови. Голяма част от търговците оферират ски обувки, ски и щеки набавени от западните зимни курорти, където сменят дрешниците всеки сезон или най-вече на два сезона. Така ските, които се отдават чартърен в Австрия, Италия или Франция идват за „ нов живот ” в България, съвсем като леките коли, с които са цялостни българските пътища.

Едно от преимуществата на този пазар обаче е замяната на съоръжение. Най-често се заменят детски ски и сноуборд дъски, както и обувки.

Цените варират според от марката, класа на съответната стока – от 100 до 300 лв., да вземем за пример, човек може да се снабди с използвани ски или сноуборд, както и с обувки.

А ето и какви ще са ценовите условия на ски картите за сезон 2021/2022 в трите съществени курорта.

Ски зона Боровец разгласи, че ще работи на миналогодишните цени единствено в първата седмица след откриването, т.е. от 18 до 26 декември, в това число.

От 27 декември дневната карта за възрастни е на цена от 75 лв., за младежите сред 14 и 22 години, както и за хората на и над 65 години – 54 лв., за децата от 7 до 13-годишна възраст е 44 лв.. Децата под 7 години употребяват оборудванията гратис. Седмичната карта е кръгло 400 лв. за възрастни.

Сезонната карта, която включва и нощно каране, коства 1500 лв. за възрастни и 1000 лв. за деца и младежи.

За Пампорово промоционалната цена на карти към този момент изтече. Тя бе в действие до 10 декември. От курорта споделя, че до 28 декември цената на дневната карта за лифта ще е 62 лв..

От най-красивото място в Родопите споделят, че поради предстоящото покачване на цените за прилагане на лифтовите уреди, тази година ще има взрив на образованието по туринг ски или така наречен пантене. Очакваната цена на еднодневната карта е 75 лв.. За два дни – 140 лв..

Добрата вест е, че този сезон в Пампорово ще се усили времето на полудневната карта с 45 минути – от 11:45 до 16:30 часа. Тя ще важи и за двете зони – Пампорово и Мечи чал. Сутрешна полудневна карта, от 8:45 до 12:30 часа, ще има единствено за ски зона Мечи чал.

От курорта споделят, че Зелени документи за качване на лифтовете няма да се изискват.

В Банско зимният сезон също стартира на 18 декември, а по-ниските цени на въжен превоз картите, сезонни, са годни единствено до датата на откриването.

Сезонните въжен превоз карти за възрастни в най-хубавия ни курорт костват 1450 лв., за деца от 13 до 19-годишна възраст както и за пенсионери са по 1350 лв., за деца от 7 до 12 години – 750 лв., а за деца до 7 години и пенсионери над 75 години – 95 лв.. Тези цени обаче важат единствено до 18 декември. Курортът е оповестил и такива с понижения за лоялните членове на Bansko Loyalty Club, само че изискването е към към този момент упоменатата дата.

" Витоша ски " към момента не са оповестили какви ще са цените за сезон 2021/2021. Миналия сезон дневната карта за оборудванията в планината над София бяха от 32 лв. за възрастен и 20 лв. за деца до 12-годишна възраст. Нощното каране предходната зима струваше 23 лв., за децата – 3 лв..

Предстои да разберем и какви ще са цените за този сезон. Увеличението на цените на всички типове образование по ски и сноуборд ще е с към 20%.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР