Остава напрежението в сектор земеделие. Докато част от фермерите подписват

...
Остава напрежението в сектор земеделие. Докато част от фермерите подписват
Коментари Харесай

Време разделно - земеделски протести по време на споразумение

Остава напрежението в бранш земеделие. Докато част от фермерите подписват съглашение с властта, аграрни производители още веднъж подвигат пътни блокади в цялата страна. Днес още веднъж се чака да бъдат блокирани основни пътни прави.



Споразумението, което беше дефинитивно контрактувано нощес планува делене на стопанствата на три категории - според от площта им и възнаграждение на годишна ставка на декар, като парите ще се преведат на два транша. Най-малките стопанства няма да потвърждават загуби за стопанската година, само че условието за междинните и огромните остава. В съглашението е вписано и осъществяване на законодателни начинания. Част от сектора обаче не са удовлетворени и го дефинират като изменничество. 26 аграрни организации, които не са съгласни с водената политика в бранш „ Земеделие ", ще показват и декларация с подробни претенции.



Те упорстват и за оставка на земеделския министър Кирил Вътев. В опит да тушира напрежението, той е поканил две от протестиращите организации на среща в министерството. И след снощната среща Вътев акцентира, че е подготвен за разговор.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР