Остава жива мечтата на България за участие на Олимпиада във

...
Остава жива мечтата на България за участие на Олимпиада във
Коментари Харесай

Нашите мачкат на волейбол, имат шанс за олимпиадата в Париж

Остава жива фантазията на България за присъединяване на Олимпиада във волейболния мъжки шампионат след 3:0 против Нидерландия на квалификацията в Китай, оповестява Corner.dir.bg.

Победата против петите в Европа от последния шампионат на континента пристигна в три трагични гейма - 25:23, 25:21, 30:28, а след нея нашите са с два триумфа и две загуби в група С на квалификацията за Париж 2024. Не сме отпаднали от играта, не сме и " на ръба да се класираме ".
-->
Имаме още три мача, в които нещата са в ръцете на волейболистите на Пламен Константинов. Те би трябвало да бият допустимо най-убедително (на нула или на един гейм) Канада, Мексико и Белгия, с цел да си дадат късмет да са измежду първите два тима в групата.

Тази заран Цветан Соколов бе най-резултатен с 13 точки, а в инфарктния за гледане трети гейм, в който Нидерландия имаше четири геймбола, се намеси 16-годишният разпределител Симеон Николов. Той застана самоуверено на начален удар и направи ас в сериозен миг, с цел да ни остави в мача. След това пристигнаха превъзходни изяви на блок, спасявания в полето ни и борба, с цел да обърнем развоя на гейма - и с това да затворим мача.

В края настана и скандал, нидерландците дълго оспорваха последната точка. Искаха първо игра с блокадата, след това - че нашите са докоснали мрежата. А след преглеждането на видеото, още веднъж имаха някакви искания... Селекционерът им - италианецът Роберто Пиаца, чак скочи с нервни прояви против щаба ни, само че Константинов и помощниците му останаха спокойни.

На България предстоят следните мачове:
петък, 6 октомври, 05:00 ч: България - Канада (пряко по MAX Sport 1 HD)събота, 7 октомври, 08:00 ч: България - Мексико (MAX Sport 4 HD)неделя, 8 октомври, 05:00 ч: България - Белгия (пряко по MAX Sport 1 HD).
Класирането в групата сега е следното:
Полша и Белгия имат по 7 т., само че са играли по три мача, като през днешния ден поляците срещат Мексико (3 т.), а белгийците - Аржентина.Аржентина, Канада и България имат по 6 (само нашите са с четири двубоя), като ние сме пети поради по-лошия си геймов баланс от канадците и загубата в директния мач с аржентинците. Днес Канада играе с домакините от Китай, които са с три точки.
След края на тези три дуела в хода на деня, всички тимове ще са изиграли по четири, и картината ще е по-ясна.

За Олимпиадата се класират единствено първите два отбора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР