Остава да се завърши външната покривната конструкцияПриключва каменоделната дейност по

...
Остава да се завърши външната покривната конструкцияПриключва каменоделната дейност по
Коментари Харесай

Завършва ремонтът на гробницата на Захари Стоянов в Русе

Остава да се приключи външната покривната структура

Приключва каменоделната активност по „ разцепената “ гробница на Захари Стоянов в Парка на възрожденците в Русе. Изцяло са възобновени колоните от оградата, на които се захващат металните орнаментни пана от ковано желязо, написа.

При започването на реставрационните действия, изключително при сондажите в основата на гробницата, част от колоните бяха потърпевши от тежката техника. В момента те са възобновени и са с построени отвори и актуализирана капителна част.

Приключила е и работата по фасадата, чиято структура, заради слягане на почвата, се бе разцепила в най-слабата си точка при прозорците. Отворилите се пукнатини бяха от порядъка на 2-3 сантиметра, а след ремонта местата на разцепването към този момент не си личат.

Покривът откъм вътрешността на помещението също е подготвен. Остава да се приключи външната покривната структура, както и да се сложи вътрешното художествено осветяване.

Очаква се всичко да е готово през месец юли, като до тогава ще бъдат сложени по местата си и металните орнаменти от оградата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР