Остава бедственото положение в три общини във Врачанско, заради проливните

...
Остава бедственото положение в три общини във Врачанско, заради проливните
Коментари Харесай

Остава опасността от преливане на язовирите във Врачанско

Остава бедственото състояние в три общини във Врачанско, поради проливните дъждове и нарасналото равнище на язовирите, предава Българска национална телевизия.

Има подготвеност за евакуация на популацията от общините Мизия, Борован и Хайредин. Опасността от преливане на язовирите и река Скът не е минала.

Ситуацията е по-спокойна, а дъждът спря. Нивото на река Скът за момента не се е повишило, спад има в региона на най-големия язовир в непосредствена непосредственост до трите общини в бедствено състояние - Хайредин, Мизия и Борован.

" Обстановката в действителност се възстановява по отношение на тази от предходния ден ", увери пред БНТ кметът на Мизия доктор Виолин Крушовенски.

" Приключиха аварийно-спасителните действия, продължаваме с аварийно-възстановителните. Основно почистваме улиците от отломките - големи скални и асфалтови парчета, бордюри и павета и всичко, което има в една улица, се изгребва с фадроми, товари се и се депонира на особено открито място ", сподели той. 

Успоредно с тези действия протича отводняване на частните домове от екипи на Пожарна сигурност и общината, добави той. Почиства се и градската инфраструктура, с цел да се избегне замърсяването на въздуха.

Комисии правят оценка вредите както върху обществената инфраструктура, по този начин и върху частната благосъстоятелност на жителите, добави Крушовенски. По думите му, специфична комисия ще оцени вредите по домовете на хората, като се приготвя и документите за междуведомствената комисия.

Бедственото състояние остава в действие до 21 ч. на 16 юли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР