Останалите две фирми в първия етап на процедурата Автомагистрали –

...
Останалите две фирми в първия етап на процедурата Автомагистрали –
Коментари Харесай

Шуменска фирма печели обществената поръчка за ремонт на Летния театър

Останалите две компании в първия стадий на процедурата „ Автомагистрали – Черно море “  и „ Е – Плант “ не са декларирали цена, което ги декласира от публичната поръчка.

Обявената социална поръчка от общината е с планирана стойност 1 693 021 лева без Данък добавена стойност, а  Фирма С-М Строй “ предлага да извърши ремонта за 1 690 100.52 лева без Данък добавена стойност.

Предстои комисията, която преглежда офертите по процедурата, да излезе с решение за избор на реализатор на ремонта, а по-късно общината да подписа и контракт с него, след което ще започва обновлението на Летния спектакъл и околното пространство.

Припомняме, че планът за цялостна реорганизация на постройката на Летния спектакъл е за 2 434 009 лева, от които 1 435 956 лева са безплатна финансова помощ по Оперативна програма „ Региони в напредък “, а останалите ще обезпечи община Шумен от заем.

Според проекта в сегашната постройка на Летния спектакъл ще се построи нова естрада, ситуирана амфитеатрално с 5 бранша за феновете и потенциал 900 места.  Съществуващата козирка ще бъде главно санирана, ще бъдат възобновени двете осветителни кули и разрушената ограда на оборудването. Заложен е ремонт на пространствата под сцената, възобновяване на съблекалните, гримьорните, сервизните пространства, касите, ще бъдат построени подходи за инвалиди.

Извън територията на Летния спектакъл ще се възстановят всички подходи и ще се резервира съществуващото озеленяване, като по северната фасада ще се възвърне зоната на цветната леха. В непосредственост до входа, самостоятелен за достъп на гости с увреждания, ще се създадат 5 броя паркоместа за тях, както и 5 броя на съществуващия паркинг ситуиран югоизточно от парцела.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР