Остана още съвсем малко и вечерите ни до една ще

...
Остана още съвсем малко и вечерите ни до една ще
Коментари Харесай

Киномания за киномани

Остана още напълно малко и вечерите ни до една ще са отдадени на Киномания. Просто няма по какъв начин другояче да изгледаме всичко, което сме си харесали. Ще ви признаем, че даже считаме да вървим на някои филми, които към този момент сме гледали, просто тъй като са ни обичани и желаеме да споделим прекарването с приятелките си. А аз желая да подаря на сина си първия му филм на Фелини на огромен екран. Ето нашият избор – няма да споделяме, че е дребен, тъй като не е, само че както всеки киноман знае – колкото повече филми, толкоз повече наслаждение.

Детско кино – страховит късмет да заведете детето си на нещо, създадено отвън Холивуд. Дали ще е френската анимация " Мечко-миш ", скандинавската " Петсън и Финдърс: Смехотерапия " или индийският епос " Арджун: Принцът - боец ", изборът е еднообразно добър. А двата френски игрални детски кино лентата сигурно ще са доста занимателни. Фестивал на френското кино – тъй като рекомендацията „ вижте всичко “ звучи несериозно, ще ви изкушим с малко детайлности. На първо място „ Синият е най-топлият цвят “ – един от най-награждаваните филми на годината и, както се твърди, една от най-красивите любовни истории в киното, снимана в миналото. Нямаме самообладание! " Време е за случки " е филм, сходен на обичания ни „ Преди изгрева “, " Миналото " е на страхотния режисьор Асгар Фархади, филмът идва с премия от Кан за Беренис Бежо. " Светлите дни предстоят " - последният филм на Фани Ардан, в който тя играе пенсионерка, която има спекулация с доста по-млад от нея мъж, " Моята история сред твоите пръсти " – филм с костюми от 50-те години и доста музика. " Пяната на дните " по Борис Виан, с режисьор Мишел Гондри и с присъединяване на Одри Тоту. А за феновете на френския език предлагам " С Молиер на колело " – филм, цялостен с красиви цитати и препратки към класическата френска литература.

Кулинарно кино – три особено определени заглавия, които сигурно звучат като кино-гурме за изкушените от този род.

Фестивал на фестивалите – най-новият филм на Уон Кар Вай " Великият занаятчия ", сигурно сниман с присъщото му великолепие и безупречни картини, тъй че всяка минута да е наслаждение. " Само любовниците остават живи " – вампирската сага на Джим Джармъш с Тилда Суинтън в основната роля. " Син жасмин " – филмът на Уди Алън, в който Кейт Бланчет прави една от най-хубавите си функции като съвременанта Бланш Дюбоа от „ Трамвай предпочитание “. А костюмите са обезпечени от самия Карл Лагерфелд. За феновете на Цирк дьо Солей филмът " Необятни светове " предлага зрелищен микс от най-хубавите им спектакли, който ще ви приближи оптимално до прекарването онлайн. И да не пропуснем - " Филомена " с Джуди Денч.

Фредерико Фелини – просто си изберете един филм, все едно кой, и подарете на душата си малко кино-рай.

Живот като на кино  – всеки от героите на тези филми има орис, която разказана като художествено произведение би звучала неправдоподобно. Невероятният Майкъл Дъглас като Либераче, потресаващата Аманда Зейфрид като Линда Лавлейс, Форест Уитакър в Иконом на седем президента, Наоми Уотс като принцеса Даяна и още Фелини, Нуреев, Бъроуз, Керуак.

Екранизациите – към този момент сме очаровани от " Нощен трен за Лисабон ", " Какво знаеше Мейзи ", " Измерването на света " (много занимателна книга), " Квартет ".

Робърт де Ниро навършва 70 години и по този мотив можем да гледаме още веднъж най-хубавите му филми – суперлативите тук са непотребни. И най-после, само че не по значимост, рядка опция да забележим „ Индия вечно “ – документален филм на Рангел Вълчанов, който ще ни напомни за прощален път характерното му възприятие за комизъм и несравним взор върху света.

Приятно гледане!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР