Остана ли някой, който още да не е убеден в

...
Остана ли някой, който още да не е убеден в
Коментари Харесай

Допустимостта на съмнението в сянката на винкела

Остана ли някой, който още да не е уверен в професионалните и етични качества на единствения претендент за основен прокурор Иван Гешев? Изглежда членовете на така наречен държавно управление на правосъдната власт от Висшия правосъден съвет имат някакви съмнения. И затова тази седмица комисии на Висш съдебен съвет ще разискват качествата на Гешев, ще мъдрят отчети, които ще се концентрират върху най-хубавите страни на заместник-главния прокурор, с цел да защитят неговата уникалност. След това ще се гласоподава и тогава ще се дефинира допустимостта на препоръчаната кандидатура, излиза наяве от проектите на прокурорската гилдия на правосъдния съвет.

Процедурата е съвършена и изцяло транспарантна. С нея даваме положителен знак на новосглобената Европейска комисия, изобщо на Европейски Съюз и на целия свят. Вярно, че кандидатурата е една-единствена, само че ще погазим всички полезности на демократичния свят, в случай че този развой протече без никаква информация и цивилен надзор. При тоталитаризма такива неща бяха вероятни, дори наложителни, тъй като комунистическата партия бе монолитна и никога не можеше да допусне неточност, преценявайки качествата на другарите-ръководители. Но в този момент е друго и всички трудови колективи, браншови организации, профсъюзи, редови жители и селяни би трябвало да видят и чуят директно по какъв начин така наречен държавно управление на правосъдната власт разисква кандидатурата на Иван Гешев. Демокрацията си е народна власт и няма нищо общо с това тъмно тоталитарно време.

Ако станем пък очевидци на избор с цялостно болшинство и единогласие, грешката няма да е в уеб страницата на Висш съдебен съвет, където процедурата ще се предава онлайн. Просто препоръчаната кандидатура на Иван Гешев е повече от позволена и е неприемливо да се съмняваме в професионалната преценка на Висш съдебен съвет и прокурорската гилдия, която я издигна.

Какво ти подозрение. То е израз на декадентщина. И ще се сблъска челно със хубавичко като винкел обич на тези елементарни хорица от Пернишко. Които към този момент няколко дни подред зарязват блъскането във фитнеса, с цел да дойдат пред храма на Темида и да отдадат своята респект, самопризнание и безапелационна поддръжка на единствения заслужен претендент за основен прокурор.

Има ли някой, който още се съмнява?

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР