Оспорвана надпревара за кметския стол се очертава във Варна. В

...
Оспорвана надпревара за кметския стол се очертава във Варна. В
Коментари Харесай

Оспорвана надпревара за кметския стол се очертава във Варна

Оспорвана конкуренция за кметския стол се обрисува във Варна. В нея се включват както познати лица, по този начин и претенденти, които за първи път декларират желанието си да ръководят града.

Основен състезател в борбата за локалната власт е сегашният кмет Иван Портних - повдигнат от партия ГЕРБ. Той е кмет на Варна от 2013 година Завършил е Международни стопански връзки в Университета за национално и международно стопанство. Има магистърска степен по бизнес администрация от Франкофонския институт за администрация и ръководство и от Нантския университет. Кариерата му в локалната власт стартира през 2011 година, когато е определен за общински консултант във Варна от листата на ГЕРБ. Две години по-късно Портних печели на втори тур частичните локални избори за кмет на града, а през 2015 и 2019 година – и постоянните локални избори, още веднъж като претендент на ГЕРБ.



Всички останали претенденти за кметския стол във Варна се включват за първи път в конкуренцията. Сред главните съперници на Портних за кметския стол е предприемачът Благомир Коцев , повдигнат от Коалиция ПП-ДБ. Той е ученик на Американския университет във Вашингтон и Сити Юнивърсити – Лондон. Бил е регионален шеф на Варненска област.



Друг кандидат за кметския стол е Коста Стоянов – претендент на Политическа партия " Възраждане ". Той е инженер по обучение, народен представител в 48-ия и 49-ия парламент. Бил е общински консултант във Варна, а преди този момент заместник-кмет на Община Бяла, където е отговарял за европейските планове и стратегии.



За първи път в борбата за кметския стол се включва и Павел Раличков , претендент на партия " Българска социалистическа партия за България ". Той е приключил Техническия университет във Варна. Има 20-годишен опит в региона на авиационната логистика. Председател е на Градския съвет на Българска социалистическа партия във Варна.

За ръководството на града ще се бори и претендентът на партия " Български напредък " - Петър Николов . Той е юрист. Известен е с това, че оказва безвъзмездна правна помощ на обществено слаби фамилии. Кандидатурата му е подкрепена от неправителствени организации и публични персони.

Единствената жена в кметската конкуренция е Мария Тодорова , претендент на коалиция
" Левицата! ". Тя е правист с дълготраен опит. Председател е на комисията " Култура и духовно развиване " към Общинския съвет във Варна.

Ивайло Костадинов е претендентът на партия " ИТН " за кмет на Варна. С четири висши образования е и със личен бизнес в областта на търговията и ресторантьорството. Основният му приоритет е развиването на Пристанище – Варна и локалните референдуми.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР