Особено съм щастлив да поздравя децата с тяхното първо причастие,

...
Особено съм щастлив да поздравя децата с тяхното първо причастие,
Коментари Харесай

Папа Франциск даде първо причастие на 245 деца

" Особено съм благополучен да поздравя децата с тяхното първо причестяване, техните родители и другари. Вие, скъпи деца - момчета и девойки, сте пристигнали тук, от цялата тази земя на розите, с цел да участвате в един прелестен празник. И съм сигурен, че няма да забравите този ден. Това ще бъде вашата първа среща с Господа. Това е вашето първо причестяване ", сподели в проповедта си папа Франциск, отправена към 245 деца, пристигнали да одобряват първо причестяване на литургията в църквата " Пресвето сърце Исусово ".

Някои от вас може да ме питат, само че по какъв начин можем да срещнем Бог, който е живял преди толкоз доста години и след това е починал, и е бил положен в гроб, сподели папа Франциск. Така е, това беше един голям жест на обич, с цел да избави човечеството във всички времена - с тези думи се обърна към децата Светият отец.

Нашият Господ е възкръснал, тъй че Господ е жив, той е измежду нас. Затова през днешния ден можем в Светото причестяване да го открием, да го забележим с очите, които имаме, ще го забележим с очите на вярата, сподели папа Франциск на децата. И означи, че първото причестяване е на първо място празник.

Щастлив съм да поздравявам децата за първо причестяване, както и техните родители, близки и другари, сподели още в приветствието си към децата папа Францинск и ги поздрави с " Христос възкръсна! " По думите му този възклик е израз на наслада на нас като християни, като на възпитаници на Исус, тъй като Той, Който подари живота си от обич, умирайки на кръста, с цел да унищожи прегрешението, е възкръснал и ни направи осиновени рожби на Отеца.

Светият отец поздрави децата за това, че са облечени в бели облекла, като за празник, което дефинира като прекрасен и значим знак. Първото причестяване е на първо място празник, в който честваме Исус, който пожела да остане постоянно до нас и няма в никакъв случай да ни изостави, добави Светият отец.

Изминахте дълъг път до срещата с Исус и да го приемете в сърцето си, който, съгласно Евангелието, един ден умножи по чудноват метод пет хляба и две риби, утолявайки глада на тълпата, която го следва и слуша, добави папата. Това става по същия метод, по който през днешния ден вие помагате да стане чудото, в което ние възрастните да си спомним деня, в който приехме за първи път Исус в Евхаристията и да благодарим за това. Има чудеса, които могат да се осъществен единствено в случай че имаме като вашето сърце - способно да споделя, да мечтае, да се доверява и да уважава другите, сподели папа Франциск.

В края на проповедта си пред децата папата сподели, че е благополучен, че споделя с тях този значим миг, помагайки им да срещнат Исус. Това, съгласно него е ден на другарство, на наслада, на приятелство и на непосредственост сред тях и цялата черква, което " точно в Евхаристията показва братското общение на своите рожби ". И добави " Нашата персонална карта е тази: Бог е наш Баща, Исус е наш Брат, Църквата е нашето семейство, ние сме братя, нашият закон е любовта! ". Той прикани децата да се молят постоянно със същите възторг и наслада, които изпитват през днешния ден.

Папа Франциск прикани децата дружно да кажат молитвата и да помолят управниците да работят за общото богатство на всички, Исус да покаже любовта си към всички и никой повече да не страдат заради злобата на другите, страданията на болните също да се излекуват, грешниците да се откажат от злото и всеки да изпита насладата от срещата с Исус. В края на тържествената литургия те извършиха молитвата Отче наш.

Светият отец бе приветстван с " добре пристигнал " от Негово високо преосвещенство монсеньор Георги Йовчев, свещеник на Софийско-пловдивската епархия.

" Католиците от цяла България с наслада Ви приветстваме. Раковски, нашата земя, е земя на вярата ", сподели още монсеньор Йовчев. Събрани сме тук, с цел да отслужим Света Евхаристия, по време на която бяха дадени първи причастия, добави свещеникът. Той още един път благодари на папата, че е измежду тях в този доста значим ден за техните деца. Те пристигнаха от всички краища на Родината, дружно със своите родители и катехисти и ви поздравяваме с нашия прелестен великденски привет " Христос възкръсна! ", сподели още епископът. По думите му децата знаят, че тяхното Първо причестяване е първо, само че не е само и те знаят, че пътят на обичта към Исус и близък не се изминава за един ден, а през целия живот.

Децата изпратиха Светия отец с бурни овации и възгласите " Ние ви обичаме " и " Идете си с мир ". В двора на църквата и на оградата й е експонирана галерия на детски рисунки по тематиката. Пътят му към изхода на храма бе отрупан с листенца от бели рози.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР