Особено горещо време ни очаква и днес. За пореден ден

...
Особено горещо време ни очаква и днес. За пореден ден
Коментари Харесай

Вероятност за градушки е в сила за седем области в Западна България

Особено горещо време ни чака и през днешния ден. За следващ ден в цялата страна е в действие предизвестие за рисково високи температури, до към 37°.

Ще се задържи най-вече слънчево, като се изключи крайните западни региони от страната, където ще се развива купесто-дъждовна облачност, само че единствено на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан източен вятър.

Слънчево и горещо време ще доминира и на следващия ден в множеството региони. Ще духа до сдържан, в Източните региони и краткотрайно мощен източен вятър. Около и след обяд още веднъж в Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и до среднощ тук-там там ще превали.

Предупреждение за гръмотевични стихии и нараснала възможност за градушки е в действие в седем области в Западна България. В останалите региони от страната остава в действие жълт код за температури м/у 32° и 37°, малко по-ниски по морския бряг.

Между 29 и 32°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде едва.

Ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан вятър с посока изток.

В планините преди обяд ще бъде слънчево, след обяд на доста места в масивите от Западна България ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии.

Ще духа до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури в курортите - от 21° на Алеко до към 30° в Банско.

Поглед към континента: Интензивни и обилни по количество превалявания ще има в Австрия и крайните югоизточни региони от Германия. Предимно слънчево ще бъде в Западна и Източна Европа, както и в източната част от Балканите. В западните региони от полуострова ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има превалявания, тук-там краткотрайно интензивни и обилни по количество, както и гръмотевични стихии.

През новата седмица температурите последователно ще се намаляват. През първите дни ще има и слънчеви часове, само че и краткотрайни превалявания и гръмотевици, остава нараснала и заплахата от градушки. Във вторник ще вали на повече места в Западна и Северна България, в сряда - в източните региони, а в четвъртък и петък - единствено на обособени места.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР